Annons:

DV:s uppgifter bekräftade:

Peter Karlsson, till höger, blir ny lagledare för Dackarna. Foto: Linus Johansson

DV:s uppgifter bekräftade: "PK" ny lagledare i Dackarna

Tidigare i dag gick Dagens Vimmerby ut med uppgifter om att Peter "PK" Karlsson blir ny lagledare för Dackarna. Det är uppgifter som nu har bekräftats av Målillaklubben.

Annons:

Nyligen stod det klart att 47-årige Peter Karlsson skulle lägga släpskon på hyllan efter över 30 år. Men som Dagens Vimmerby kunde berätta tidigare i dag så lämnar han inte speedwaysporten. Istället kommer Peter Karlsson att pendla från hemmet i Gullspång till Målilla för att leda Dackarna i Elitserien.

Nu har uppgifterna också bekräftats av klubben.

Det ska bli roligt att ta en roll vid sidan om banan och även om det är stor skillnad mot att vara förare så har man ändå fått en bild av ledarskapet genom åren, säger Peter Karlsson i ett pressmeddelande.

"Mycket att ge"

Frågan om att bli ny lagledare för Dackarna fick han nyligen.

– Vi pratade om det mest på skoj någon gång i somras, men när frågan åter kom upp kändes det helt rätt och då gick allt väldigt fort men det känns riktigt bra.

Peter är på intet sett ett nytt namn i Dackarna. Mellan åren 2004 till 2010 körde han in över ett tusen poäng till klubben. Det är bara sex förare genom åren som lyckats köra in fler poäng i Dackevästen.

Det är alltid skoj när vi kan hålla förare som avslutar sin karriär, kvar i sporten, vi tror att Peter har mycket att ge som ledare, säger Tomas Karlsson, ordförande i Dackarna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt