I den lilla handelsboden i Låxbo är det självbetjäning som gäller. Här finns numera både gårdens ägg, fryst bröd, marmelader och en hel del trä- och textilhantverk att köpa.
– Från början var det ägg från våra tretton hönor som vi tänkte sälja till våra stuggäster. Sedan har vi fyllt på med mer som gästerna kan behöva till frukost, som marmelader, skorpor, lite kakor och fryst bröd. Ibland brukar jag skicka ut meddelanden till gästerna om att vi har färskt bröd till morgonen, berättar Ann Sellbrink som står bakom initiativet.
Till att börja med hade boden öppet under dagtid.
– Det står vid vägen att den har öppet 8-20, men vi bestämde oss efter ett tag för att inte låsa på nätterna. Hela konceptet bygger på tillit, och det har funkat bra, säger Ann och tillägger att man betalar med Swish eller Paypal.
Responsen från stuggästerna har varit bra, och trots att boden till en början var ämnad för dem så har fler och fler börjat hitta till boden.
– Vi märker att en del från Gullringen stannar till när de åker förbi. En del skriver små fina meddelanden – det är jätteroligt!
Fortsätter hålla öppet
Trots att turistsäsongen går mot sitt slut har Ann inte några planer på att stänga boden. Den får fortsätta att ha öppet lite då och då.
– Ja jag tänker så. Framför allt presentgrejerna är ju roliga och jag vet att en del köpt födelsedagspresenter och sådant hos oss Det finns lite av varje! Min mamma stickar, och en kompis syr och en annan virkar. Och så har vi tre olika som gör skärbrädor som vi säljer, och min svärfar gör träslevar.
Trots att boden går bra har Ann inga planer på att utöka på annat sätt.
– Jag försöker att inte satsa hej villt. Jag arbetar fortfarande på Coompanion som projektledare för ett projekt som handlar om service på landsbygden. Det är väldigt inspirerande! Mina prjekt gör jag ju inte alls för att konkurrera med andra verskamheter, utan helt enkelt för att få fler att ta sig ut på landsbygden.
Anordnar matlagningsworkshops
Under hösten håller Ann dessutom i ett flertal matlagningsworkshops. Bland annat en kurs i krismatlagning, som hon också anordnar hemma på gården, och ett samarbete med Cykla i Filmandskapet som anordnar cykelturer med matlagning i Norra Kvills nationalpark.
– Det är jätteroligt. Krismatlagning har vi nästa gång 29 augusti, och det finns ett par platser kvar. Det finns ett stort intresse för just krismatlagning, det kanske blir en nisch!