Annons:

Då går det att få skatteåterbäringen – besked från Skatteverket

Deklarerar du via någon av e-tjänsterna går det att få skatteåterbäringen redan i samband med påskhelgen 2018. Men flera miljoner svenskar går miste om att få pengarna tidigt.
– Vi ser på utbetalningarna i juni att många hade kunnat få pengarna tidigare, säger Anna Sjöberg, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, till Expressen.

Annons:

Om drygt två månader börjar Skatteverket skicka ut inkomstdeklarationen för 2017. Redan nu har myndigheten börjat ladda inför årets utskick och förbereda för när skattebäringen kan börja betalas ut.

Förra påsken fick över en halv miljon personer som hade digital brevlåda och som deklarerat digitalt innan deadline drygt 4,3 miljarder i skatteåterbäring. 

I år börjar de första utbetalningarna av skatteåterbäringen den 5 och 6 april, enligt Skatteverket. Men för att få sina pengar redan vid den tidpunkten får man inte ha genomfört några ändringar i sin deklaration.

Ännu fler skulle kunna få pengarna så pass tidigt – i stället för att behöva vänta till juni.

– Vi vet att det är många som bara godkänner och har pengar att få tillbaka. Så gör deklarationen fort och få det avklarat, säger Anna Sjöberg, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, till Expressen.

För att kunna få det behöver man dock senast den 1 mars skaffa en digital brevlåda.

Bank-ID populärast

Den 20 mars öppnar sedan deklarationstjänsten på nätet. Då går det att se sin deklaration i den digitala brevlådan och vad man eventuellt väntas få tillbaka på skatten. Är deklarationen sedan gjord senast den 28 mars utan några ändringar eller tillägg ska pengarna trilla in den 5 eller 6 april. Förra året godkände miljontals deklaranter sin deklaration utan ändringar efter detta datum – och missade då den tidiga utbetalningen.

Sammanlagt skulle 7 870 565 personer deklarera 2017 för inkomståret 2016. Av dem deklarerade 6,2 miljoner digitalt.

Populärast var att använda Bank-ID och därefter att godkänna via telefonkod och sms.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt