Annons:

BoKlok planerar storsatsning i England:

BoKlok planerar en stor satsning i England. Foto: Pressbild/BoKlok

BoKlok planerar storsatsning i England: "Finns ett behov"

Flera husföretag i regionen har lagt varsel den senaste tiden. Men BoKlok planerar stort inför framtiden. Nu tittar företaget, med fabrik i Gullringen, på en satsning i England.
– Vi håller just nu på allvar på att undersöka möjligheten att ha verksamhet där, säger vd:n Jonas Spangenberg.

Annons:

BoKlok är i full gång med planeringen av sina enorma satsning i fabriken i Gullringen. Skanska ska investera 250 miljoner kronor i sitt gemensamma projekt med Ikea. 

Men det är många stora satsningar på gång samtidigt inom företaget. Nu tittar BoKlok på att etablera verksamhet i England.

– Det stämmer. Vi håller just nu på att på allvar undersöka möjligheten att ha BoKlok-verksamhet i England. Vi är dels ett företag som utvecklar bostäder för att folk ska ha någonstans att bo och dels är vi en producent som producerar i fabriken i Gullringen. I England är vår plan att vara utvecklaren, köpa mark, utveckla projekt och sälja eller hyra ut till de som ska bo, säger Jonas Spangenberg, vd på BoKlok.

Det finns inga planer på en ny fabrik utomlands, men att kunna bygga bostäder åt den engelska marknaden i Gullringen är inte heller sannolikt.

– Gullringen har fullt upp med att bygga det som behövs i Sverige. Man hinner inte med att bygga allt vi säljer, så vi använder andra både i Sverige och utomlands. Vi har inte satt ned foten i England, men vi kanske hittar en engelsk fabrik eller så fortsätter vi med någon annan vi samarbetar med och då är det sannolikt i Baltikum.

"Idé som är attraktiv"

Satsningen, om och när den blir av, lär skapa nya jobb inom BoKlok.

– Det lär skapas nya jobb och över tid mer folk i England, men det är mer begränsat i Sverige.

Vad kan den här satsningen betyda?

– Det betyder att fler länder får möjlighet att bo bra till en vettig peng. Vi har uppenbarligen en idé som är attraktiv, där vi fokuserar på människor med vanliga plånböcker. Vi tror att det finns ett behov och en möjlighet att göra det även i England.

Satsningen lär inte verkställas förrän i början av 2020-talet.

– Det blir ingen verksamhet där i år eller nästa år, utan det här är en flerårig plan vi jobbar med. Vi har folk på plats i England som scoutar och så vidare för att vi ska lära oss. Man kan säga att vi försöker göra läxan rätt. Vår ambition är att bli framgångsrika där också.

"Ligger fast"

Den stora ombyggnationen av fabriken i Gullringen tar sin början inom kort.

– Vår plan ligger fast och är nära i tid nu. Det finns över huvud taget inga planer på att frångå den, säger Spangenberg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt