Annons:

  • Nya Gotlandsfärjan anlöpte Västervik

    Nya Gotlandsfärjan anlöpta Lucernahamnen i måndags

  • Nya Gotlandsfärjan anlöpte Västervik

    Nya Gotlandsfärjan anlöpta Lucernahamnen i måndags

Nya Gotlandsfärjan anlöpte Västervik

I måndags anlöpte den färja som ska trafikera Västervik-Visby i sommar, ett test som visar att den något större färjan klarar att angöra hamnen i Västervik samt att Destination Gotland hade bjudit in räddningstjänsten i Västervik, för att de skulle veta mer om den färja som kommer att anlända till Västervik i sommar.

Annons:

Det kommer att bli en större färja som trafikerar Västervik-Visby i sommar. I måndags besökte den Västervik för första gången i år. Färjan anlöpte Lucernahamnen runt lunchtid i måndags och de som hälsade den större färjan välkommen var räddningstjänsten i Västervik.

– Vi har blivit inbjudna av Destination Gotland, för att de vill visa oss den färja som ska trafikera mellan Västervik och Gotland i år, säger säkerhetschef i Västerviks kommun, Joakim Jansson.

I och med att det är en ny båt för räddningstjänsten i Västervik måste de veta om en mängd olika detaljer om en olycka skulle inträffa ombord.

– Det handlar om hur många passagerare som färjan kan ta, hur många bilar den tar samt att vi vet om vilka utrymningsvägar som finns, säger Joakim Jansson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt