Annons:

KLART: Då öppnar Lifvs obemannade matbutik i Vena

På lördag öppnar Lifvs obemannade butik med omkring 500 varor i sortimentet i Vena. Foto: Pressbild

KLART: Då öppnar Lifvs obemannade matbutik i Vena

Väntan är snart över. På lördag öppnar Lifvs obemannade och dygnet runt-öppna livsmedelsbutik i Vena. 
– Vår etablering i Vena är vi väldigt positiva till, säger Emma Bayer, chef för försäljning och butiksdrift på Lifvs. 

Annons:

Vår tidning berättade för några veckor sedan om att Lifvs Scandinavias obemannade matbutik har kommit på plats i Vena 

Nu står det klart att butiken öppnar på lördag den 1 augusti klockan 10. 

– Det är en etablering som ligger precis i linje med vår affärsidé. Det är en lite mindre ort med en stark vi-känsla där man har haft livsmedelsbutik tidigare. Vi vet att folk i Vena längtar efter att få en butik igen. Vi har väldigt mycket positiv respons från ortsborna och det är viktigt för oss att vi känner att det blir något som vi kan bygga upp tillsammans, säger Emma Bayer. 

Målet: 40 butiker vid årets slut

Den dygnet runt-öppna livsmedelsbutiken ryms i en container och står på samma plats där den gamla kiosken stod tidigare. Vena-butiken blir Lifvs 19:e butik sedan första etableringen.

– I sommar har vi öppnat fyra-fem nya butiker så det går fort framåt. Vi har en ganska aggressiv plan och planerar väl att ha 40 butiker vid årets slut.

Lifvs-butikerna har öppet dygnet runt och priserna kan hållas nere eftersom butikerna är obemannade. I stället för att köa i en kassa scannar kunden sina varor med telefonen och betalar med ett knapptryck i appen. 

– Det är ett annat sätt att handla på så man måste vara ödmjuk mot att det tar lite tid att lära sig konceptet även om det är en väldigt enkel app. 

"Värnar om närheten till en butik"

Lifvs tittar på att kunna etablera kluster av butiker och Vena-butiken blir i samma kluster som Västerviksbutiken, som öppnade i maj. 

– I dagsläget så har vi inget mer klart i detta kluster men vi tittar hela tiden efter nya platser. Vi intresserar oss för nedlagda butiker på småorter. Det finns också människor som vill bo kvar på en liten ort, ha närhet till en livsmedelsbutik och inte behöva köra en eller flera mil för att handla. Vi värnar om närheten till en livsmedelsbutik och att man kan bo kvar på de mindre orterna, säger Bayer och fortsätter: 

– Vi erbjuder ett fullsortiment med ungefär 500 artiklar i varje butik. I stället för att ha tre olika varumärken av en och samma produkt så har vi ett varumärke som vi satsar på och sedan ser vi till att hålla en bredd i sortimentet. Det är just för att man ska kunna handla allting i butiken. 

"Vill undvika folksamlingar"

Det blir ingen traditionell bandklappning eller liknande ceremoni på lördag med tanke på rådande coronaläge. 

– Så här under coronatider vill vi inte ha en tid där alla ska vara på en och samma plats. Vi har sagt att vi kommer dela ut glass till barnen men det blir inget stort evenemang då vi vill undvika folksamlingar. Vi har märkt av en väldigt stor uppskattning från våra kunder som tycker att det är bra att man kan handla själv och inte trängas med massa andra människor i en stor butik. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt