Annons:

Isack, Henrik och Albin tävlar i P4 Nästa med nysläppt låt

Bandet Humla, bestående av Henrik Svensson, Isack Hubbard och Albin Karlsson, har släppt fyra låtar och har mer på gång. Den nyproducerade låten "Nyans" kommer trion tävla med i musiktävlingen "P4 Nästa". Foto: Pressbild

Isack, Henrik och Albin tävlar i P4 Nästa med nysläppt låt

Isack Hubbard, Henrik Svensson och Albin Karlsson från Södra Vi har släppt sin fjärde låt och deltar i musiktävlingen ”P4 Nästa”. 
– Omröstningen börjar på måndag (i dag, 15 april). Det känns väldigt spännande att vi är med i tävlingen, säger Isack Hubbard, sångare i bandet Humla. 

Annons:

Isack Hubbard, Henrik Svensson och Albin Karlsson är födda och uppvuxna i Södra Vi och förenas genom sitt brinnande musikintresse. Trion har hållit på med musik i många år och startade tillsammans bandet Humla under 2020.

– Jag och Isack har spelat musik sedan mellanstadiet, kanske ännu tidigare. Så fort vi började spela instrument och hänga med varandra har vi alltid hållit på med musik, säger Henrik Svensson. 

– Jag tror att vi skrev vår första låt 2013. När jag kom hem från min utbildning i Karlskoga satt vi alla tre och jobba med en 80-talslåt på datorn. Henrik löste den instrumentala biten och Albin skrev texten, säger Isack Hubbard. 

Ser ni det som en slump att ni startade band tillsammans?

– Inget var planerat. För mig är det bara kul att lägga ut grejer. Jag måste få ut grejerna, annars sitter man bara och pillar med dem i all evighet och till sist blir det bara tråkigt. Får man ut låten på Spotify kan man släppa den och börja spela in nästa grej, säger Henrik Svensson. 

Fyra låtar släppta – och mer på gång

Albin Karlsson skriver texterna, Isack Hubbard tar plats vid mikrofonen och Henrik Svensson producerar låtarna.

– Jag tror att vi har väldigt olika stilar och ibland är det svårt att hitta något som vi alla tycker är bra. Jag är egentligen allätare även om jag alltid har gillat syntar. Isack är mer åt det akustiska hållet med fina ballader, säger Henrik Svensson. 

Den musikaliska trion har släppt fyra låtar sedan 2022 och det är i tur och ordning: Tomma flaskor, Ballad 1, Bullseye och Nyans. Senaste låten ”Nyans” har varit möjlig att lyssna på sedan 15 mars. 

– Det är svårt att säga vad låten handlar om, men ordet som vi har kommit fram till är förtvivlan. Alla våra låtar är öppna för tolkning. När man har spelat upp låtar har vissa tolkat det på ett sätt och andra på ett annat sätt. Vi vill inte komma in och säga hur de ska tolka det, säger Isack Hubbard och Henrik Svensson. 

Bandet har ytterligare åtta låtar som är i princip färdiga att släppas på Spotify. 

– Det är bara att man ska bli någorlunda nöjd, säger Isack Hubbard. 

Vad är det som saknas för att ni ska trycka på knappen och släppa fler låtar?

– Alla tre ska bli nöjda samtidigt. Jag är väl den som pushar på och Isack är väl den som håller tillbaka. Jag gillar när inte allt är helt perfekt. Oftast kan jag tycka att en tagning på sången, som Isack inte alls är nöjd med, är bättre än vad han själv är nöjd med i slutändan. Jag tycker att det är mer känsla i det och han tycker att det låter bättre sångmässigt, säger Henrik Svensson. 

Musiken som de släpper blir bara bättre och bättre, enligt Henrik Svensson. 

– För varje låt man släpper lär man sig något och Nyans är den bästa låten vi har släppt. Vi gillar känslan och äktheten i den. Vi fortsätter och drar oss mer åt det akustiska hållet – och allt är inspelat med riktiga mikrofoner och instrument. Det är bland annat piano, klarinett och gitarr. Jag tycker att det blir mer ärligt och mer känsla och det går inte att få allting perfekt, säger Henrik Svensson. 

Uttagna till P4 Nästa

Bandets förhoppning är att släppa en EP eller ett album någon gång under året. 

– Vi vet inte om vi får ihop tillräckligt med låtar för ett album. Vi får se vad vi gör, säger Henrik Svensson och Isack Hubbard. 

Vad tänker ni kring bandets framtid?

– Vi ska fortsätta ha roligt och spela in mer musik. Det är själva skapandet som vi tycker är kul. Nästa låt lär släppas innan sommaren, säger Hubbard. 

Gänget har även fått det glädjande beskedet att de har blivit uttagna till musiktävlingen ”P4 Nästa” med låten ”Nyans”.

– Omröstningen börjar nu på måndag (15 april). Det känns jätteroligt att vi har kommit med i årets tävling här i Kalmar län. Låtarna spelas på radio och lyssnarna får chansen att rösta på sin favorit. 

Klicka här för att lyssna på Humlas nya låt "Nyans".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt