Annons:

JUST NU: PATRICIA BIRGERSSON VANN P4 NÄSTAS LÄNSFINAL

Patricia Birgersson från Vena vann länsfinalen i P4 Nästa. Foto: Mikael Henning

JUST NU: PATRICIA BIRGERSSON VANN P4 NÄSTAS LÄNSFINAL

Patricia Birgersson har alldeles nyss utsetts till vinnare i P4 Kalmars länsfinal av P4 Nästa. Venatjejen vann med låten ”Här och nu”, som har skrivits av Niclas Jansson
– Det känns fantastiskt, säger Patricia Birgersson under P4 Kalmars direktsändning.

Annons:

Hon har tidigare medverkat i P4 Nästa i Östergötland och när hon väntade tillökning i familjen hade hon ett uppehåll från musiken. 

Nu satsar hon på musiken igen och ställde i år upp med låten ”Här och nu” i P4 Nästa i Kalmar län. 

Hon tog sig vidare från kvalet och gick till länsfinalen av P4 Nästa på Larmtorget i Kalmar, dit fem finalister hade tagit sig. 

"Mår jättebra"

Publiken har kunnat sms-rösta på sina favoriter och en jury har fått chansen att säga sitt och det har sedan vägts samman till ett gemensamt poängresultat från publiken och juryn. 

Det gjorde att Venatjejen Patricia Birgersson fick flest röster och vann årets upplaga av P4 Nästas länsfinal i Kalmar län.  

Direkt efter att hon utsetts till vinnare sa hon följande i P4 Kalmars direktsändning från Larmtorget: "Jag mår jättebra. Nu har jag fått blodad tand för musiken, jag ska prata med Niclas (Jansson, låtskrivare) och visst är jag sugen på att skriva lite nytt. Det här är superkul. Vi bor på hotell i natt så vi ska ut i Kalmar nattliv", sa Patricia Birgersson. 

Nästa steg i tävlingen är att en jury ska utse åtta finalister av de 25 lokala vinnarna runt om i Sverige. De åtta finalisterna får tävla i den direktsända riksfinalen i Linköping den 25 augusti.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt