Annons:

FORTSÄTTER SATSA I VIMMERBY - PLANERAR FÖR 40 NYA RADHUS

Här, intill Snokebovägen och Stubingränd i Vimmerby, avser FB Bostad att bygga ett 40-tal radhus. Detta bekräftas av företagets vd Henrik Lindblad. Foto: Vimmerby kommun/FB Bostad

FORTSÄTTER SATSA I VIMMERBY - PLANERAR FÖR 40 NYA RADHUS

Tidigare har Göteborsgbaserade FB Bostad byggt bostadsrätterna i kvarteret Stören och på Rönnbärsgatan i Vimmerby. Nu siktar man på att bygga ett 40-tal radhus i utkanten av staden.
– Om allt går som det ska så hoppas vi på byggstart till sommaren, säger vd Henrik Lindblad.

Annons:

Efter Stören och Rönnbärsgatan – nu planerar FB Bostad för ytterligare en stor byggnation i Vimmerby. Detta var Vimmerby Tidning först med att berätta på torsdagen.

Om alla bitar faller på plats är FB Bostad beredd att gå igång med försäljningen av ett 40-tal radhus under våren och byggstart till sommaren, enligt företagets vd Henrik Lindblad.

Platsen man har sett ut är Stubingränd i Vimmerby.

– Vi har fastnat för Vimmerby. Vi tycker att det vi gjort där har fungerat bra, och vi har lärt känna kommunen väl, säger Henrik Lindblad.

"Ett bra projekt" 

Kommunen antog detaljplanen för del av Vimmerby 3:3, Stubingränd, den 15 juni i år. Detaljplanen vann sedan laga kraft 6 juli.

Planområdet ligger drygt en och en halv kilometer nordöst om centrala Vimmerby i anslutning till Stubingränd och Snokebovägen.

Genom den nya detaljplanen möjliggjordes bostadsbebyggelse genom att en ny lokalgata anläggs med anslutning från Snokebovägen där den nuvarande gång- och cykelvägen sträcker sig.

– Ända sedan vi höll på med Stören så har vi letat efter fler projekt i Vimmerby. Nu dök den här nyheten upp i somras, och vi ser det som ett bra projekt, säger Henrik Lindblad.

Radhus och en bit från centrum, vem ser ni som den primära målgruppen?

– Vi tror att det i första hand är barnfamiljer som är målgruppen. Radhus och barnfamiljer hänger ihop.

Den nya detaljplanen för området är en konsekvens av stadens förtätning. Den nya bostadsbebyggelsen är tänkt att vara en komplettering till de befintliga bostadskvarteren, och ny sammanhållen bebyggelse utvecklas inom befintligt bostadsområde.

Enligt detaljplanen ska utformningen ske med hänsyn till befintlig bebyggelse och tomtstruktur. De omkringliggande kvarteren består av fristående hus i två våningar.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt