Annons:

Anton Carlsson kommer inte till spel när VH genrepar mot Nyköping. Foto: Ossian Mathiasson

Sista testet innan det är skarpt läge – forwarden missar genrepet

I kväll är det dags för Vimmerby Hockeys sista träningsmatch innan allvaret drar i gång. Nyköping, ett av två lag som har besegrat VH på försäsongen, väntar på hemmais i genrepet.
– Vi ska fortsätta med det vi gjorde bra under stora delar av Nybromatchen, säger VH-coachen Staffan Lundh.

Annons:

Vimmerby Hockey kan se tillbaka på en lyckad och givande försäsong som avslutas med genrep hemma mot Nyköpings SK på fredagskvällen.

Det blir VH:s sista test innan Hockeyettan drar igång med hemmamatch mot Kalmar HC nästa söndag.

Noterbart är att Nyköping och Kalmar är de enda lagen som har vunnit mot VH under försäsongen. Nyköping vann med 6–1 och Kalmar med 3–2.

VH har dubbel revansch att utkräva och Staffan Lundh är laddad för sista matchen innan det är skarpt läge.

– Det vi gjorde bra mot Nybro var att vi var lite kvickare på att ta oss ur vår egen zon där vi själva tycker att vi har strulat lite för mycket. Ska vi försöka bli konstruktiva så innebär det en större risk i det man håller på med. Vi startade matchen bra och spelade bra i hela tredje perioden. Vi hittade lösningar enklare, tog oss snabbare framåt och kom ur egen zon på ett bättre sätt, säger Staffan Lundh. 

Carlsson missar genrepet

Forwarden Anton Carlsson missar genrepet på grund av en fingerskada som han ådrog sig under Nybromatchen. 

– Han fick en smäll på lillfingret i slutet av andra perioden och spelade klart matchen. Det är svullet och ömt så han vilar, säger Lundh. 

I övrigt är alla spelare skadefria och tillgängliga för spel. Gustav Bågenvik vaktar kassen i genrepet. 

Har du fått klart för dig hur du kommer formera laget i premiären om en dryg vecka?

– Jag kan inte säga ja och jag kan inte säga nej heller. Det börjar väl likna någonting så det kommer väl inte vara så stora förändringar. Det kan också hända en hel del under en träningsvecka med sjukdomar, skador och liknande. Det vi har just nu harmoniserar bra så vi hoppas att det gör det i kväll också. 

"Serien avgörs under sju-åtta veckor"

Vimmerby Hockey fyller dessutom på truppen med Sebastian Vidmar, som återvänder till Hockeyettan-klubben på ett korttidskontrakt. Han ansluter till truppen på måndag. 

– Det var en kille som gjorde bra ifrån sig här i fjol. Vi ser också hur fort det går med skador och vi kommer spela väldigt många matcher på kort tid under oktober och november. Hela Söderettan kommer avgöras under sju-åtta veckor. Det är ett lite tajtare och tätare program än vad det har varit tidigare säsonger, säger Lundh. 

VH meddelar också att forwarden Olle Söderlund och backen Adam Lindblad belönas med varsitt a-lagskontrakt för årets säsong. 

– Adam har spelat i stort sett alla matcher och visat att han är en av de som kan gå in och ta många minuters istid. Det är samma sak med OIle. Han är med och utmanar på bästa sätt. De har verkligen visat att de har velat vara med hos oss. Två bra killar och kul med två Vimmerbykillar in i truppen. 

Vimmerbykillen Martin Holmstrand lånas tills vidare ut till Nässjö HC i Hockeytvåan. 

– Det är klart att det blir trångt på forwardssidan och han behöver få chansen på en bra seniornivå. Han kan inte riktigt slå ut de andra forwardsen men vi har en plan och hoppas att det ska falla väl ut med utlåningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt