Annons:

Avslöjar: VH:s målvaktsduo splittras – en stannar och en lämnar

Vimmerbys målvaktsduo Jonathan Stålberg och Johan Kallio splittras. Foto: Ossian Mathiasson

Avslöjar: VH:s målvaktsduo splittras – en stannar och en lämnar

Den gångna säsongen delade Jonathan Stålberg och Johan Kallio på målvaktsposten i Vimmerby Hockey. Dagens Vimmerby kan nu avslöja att de splittras. En av dem stannar och en av dem har bestämt sig för att lämna.

Annons:

Enligt uppgifter till Dagens Vimmerby ska det vara klart med en fortsättning i Vimmerby Hockey för Jonathan Stålberg. Här ska det dock finnas en allsvensk klausul som gör att han kan lämna om en klubb högre upp i seriesystemet vill skriva kontrakt med honom.

”För få matcher”

Stålberg och Johan Kallio delade i stort sett lika på matcherna under säsongen 2017/18. När det gäller Kallios framtid så ser han inte den i Vimmerby Hockey, åtminstone inte kommande säsong.

Vi har uppgifter på att du lämnar VH, stämmer det?

– Ja, det stämmer nog. Vi har inte pratat så mycket efter säsongen. Jag känner från min sida att jag inte är riktigt nöjd med hur det blev den här säsongen. Även om jag har trivts bra och att det är en bra klubb så vill jag hamna på ett ställe där jag får förtroende att spela så mycket som möjligt. Det är lite för få matcher i division ett för att man ska kunna dela på det, säger Johan Kallio.

Bortplockad vid fel tillfällen

Han är relativt nöjd med vad han har presterat under säsongen.

– Det har varit okej, tycker jag. Men det är svårt att få den riktiga toppen när man inte har haft förtroende att spela varje vecka. Jag känner ändå att jag har haft en ganska hög lägstanivå, vi har inte förlorat på grund av att jag har varit dålig i massa matcher. I Allettan kändes det som att jag blev bortplockad varje gång jag fick en formtopp.

Vad händer för din del nu?

– Jag har inte riktigt tagit tag i det än utan får börja kika runt nu. Jag har trivts bra i den södra serien och skulle gärna bli kvar där om jag inte får något högre upp, säger Johan Kallio.

En fortsättning i Vimmerby är uteslutet?

­– Så känns det. Jag vill inte få det likadant en säsong till. Sen vet man inte vad som händer i framtiden.

Fotnot: Vi har sökt Jonathan Stålberg för en kommentar.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt