Annons:

Nu gör Djursdaladagen comeback efter pandemin:

Djursdaladagen arrangeras igen – för första gången efter pandemin. Foto: Arkivbild

Nu gör Djursdaladagen comeback efter pandemin: "Blir som ett nätverk"

2017 arrangerades Djursdaladagen för första gången. Pandemin ställde till det för den tilltänkta traditionen, men i år är man tillbaka med full kraft.
– Det var självklart för alla att köra igen, säger Annie Hermansson, som är engagerad i Djursdala SK, en av många föreningar som arrangerar dagen. 

Annons:

Djursdaladagen kom till 2017 och arrangerades sedan ytterligare två gånger. En ny tradition var skapad. Men så kom pandemin och satte stopp.

Skulle Djursdaladagen dö ut? Inte då. Under lördagen är det dags för ännu en upplaga i Djursdala. 

– Det här blir den första efter pandemin och det har varit självklart för alla föreningar att fortsätta arrangera den. Vi planerade för att hålla den även förra året, men det blev inte av då, säger Annie Hermansson, engagerad i Djursdala SK.

Vad är bra med Djursdaladagen?

– Det är ett bra tillfälle för alla att mötas och träffas. Det blir som ett nätverk och också en möjlighet att visa upp bygden.

"Blir en trevlig dag"

Upplägget påminner rätt mycket om tidigare år, men särskilt för i år så får flera företag vara på plats för visa upp sina verksamheter. Även fotoklubben i Vimmerby finns med i år också.

– Mina förhoppningar är att det blir en trevlig dag där alla kan umgås, träffas och prata med de man känner och även nya bekantskaper. Jag hoppas att både de som bor i Djursdala och personer på andra orter kommer hit, även sådana som flyttat från Djursdala.

Samarrangemang

Dagen inleds med en andakt tillsammans med Svenska kyrkan på Lindstorps Kulle. Därefter fortsätter det med uppträdande av Dolly Dots. För de mindre blir det hoppborg, fiskdamm och drickabacksklättring. 

– Det finns naturligtvis också möjlighet att köpa mat eller fika. Sedan är tanken allt avslutas med fotbollsmatchen på Dalavallen. 

Har ni någon målsättning kring hur många ni hoppas kommer?

– Så många som möjligt hoppas vi på, men vi har inte satt upp någon målsättning.

Djursdaladagen är ett samarrangemang mellan hembygdsföreningen, samhällsföreningen, betelförsamlingen, Naturskyddsföreningen, Djursdala SK samt Södra Vi-Djursdala församling.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt