Annons:

  • Lyckad Djursdaladag lär bli en tradition – han blev årets Djursdalabo

    Lyckad Djursdaladag blev det allt på pingstafton.

  • Lyckad Djursdaladag lär bli en tradition – han blev årets Djursdalabo
  • Lyckad Djursdaladag lär bli en tradition – han blev årets Djursdalabo
  • Lyckad Djursdaladag lär bli en tradition – han blev årets Djursdalabo

Lyckad Djursdaladag lär bli en tradition – han blev årets Djursdalabo

Den tredje upplagan av Djursdaladagen på Lindstorps kulle blev en succé. Ett 150-tal personer kom.
– Mycket lyckat och uppskattat, säger Nils-Erik Pettersson.

Annons:

Djursdaladagen skapades 2017 och arrangeras av alla föreningar i bygden.

– Det är det förenade föreningslivet i Djursdala kan man säga, berättar Nils-Erik Pettersson.

Det är hembygdsföreningen, Djursdala SK, betelförsamlingen, skolans föräldraförening, samhällsföreningen, Sevedebygdens naturskyddsförening och Södra Vi-Djursdala församling som står bakom dagen. I år kom mellan 150 och 200 personer på självaste pingstafton.

– Första timmen var kanske inte jättebra, men efterhand har det fyllts på. Maken till festplats får man nog leta efter egentligen. Det är otroligt vackert här. Gud hade en mycket god dag när han skapade det här. Det är ställt utom rimligt tvivel.

Käll årets Djursdalabo

Nils-Erik Pettersson säger att Djursdalaborna är stolta över sin hembygdsgård.

– Det är skönt att göra något för dem i sammanhanget. Det här är den tredje dagen i den här tappningen och vi hoppas inte att det är den sista.

Det fanns mycket aktiviteter att ta del av, bland annat var endurosektionen på plats med sina cyklar, naturskyddsföreningen lät besökarna pröva sina kunskaper om olika arter i naturen och det gick att bygga torn av röda drickabackar. Hela 28 backar staplades av den mest framgångsrika ungdomen.

Årets Djursdalabo utsågs också och det blev ingen mindre än Jacob Käll. Mottagaren var dock inte på plats, då han är i Frankrike. Han fick ändå en värmande applåd av besökarna. Utmärkelsen fick han för sitt mångåriga engagemang i flera olika föreningar och sitt arbete för att utveckla Djursdala.

Sommarlovsaktiviteter

Nils-Erik Pettersson passade även på att prata om de tolv sommarlovsaktiviteterna som kommer att ske i bygden. Dett tack vare ett samarbete mellan föreningslivet, föräldrar och kommunen. Bland annat kommer barn få testa på vandring, övernattning, fotbollsträning, dans, fiske och enduro.

– Det är en utökning tills i år och förra året var det här jättebra, det var långt över vår förväntan. Vi är glada över att det här kom till.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt