Annons:

Hotell Hulingen nominerat till fint pris – vill bli Sveriges bästa musikhotell

Jenny och Putte Svensson Sahlin vill att Hotell Hulingen blir landets främsta musikhotell. I december kan de vinna Stora Turismpriset. Foto: Ossian Mathiasson

Hotell Hulingen nominerat till fint pris – vill bli Sveriges bästa musikhotell

Hotell Hulingen kan vinna Stora Turismpriset i år.
I slutet av året kommer vinnaren att tillkännages – och Putte Svensson Sahlin är stolt.
– När man sätter det i sitt sammanhang så är det riktigt häftigt, säger han.

Annons:

Hotell Hulingen i Hultsfred har chans på en mycket fin utmärkelse sedan musikhotellet blivit nominerat till Stora Turismpriset.

Stora turismpriset delas varje år ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och vinnaren prisas med 100 000 kronor den 7 december.

Samtliga kandidater kommer belönas med 10 000 kronor.

– Det är helt fantastiskt att vi har blivit nominerade. Extra häftigt är det att de uppmärksammar det vi har gjort och det vi håller på att göra. Vi vill vara ett besöksmål och en anledning för folk att åka hit, vi ska inte bara vara ett hotell, säger Putte Svensson Sahlin och fortsätter:

– Klart att folk kan åka hit och bo om man ska på någon annan grej men vårt mål är att folk ska komma för att det är just Hotell Hulingen och att vi har något som folk är intresserade av. Just därför är det jättekul att vi blir uppmärksammade på det här sättet.

"Imponerande skara"

När Putte Svensson Sahlin fick reda på vilka konkurrenterna är insåg han direkt att tävlingen har stenhård konkurrens. 

Ishotellet i Jukkasjärvi, Gekås i Ullared, Gotlands Sports Academy, Hotell Lappland och Höga Kusten Destinationsutveckling & Höga Kusten Turism AB är några av kandidaterna som har valts ut från sina respektive län.

–  När man sätter det i sitt sammanhang så är det riktigt häftigt. Tittar man på vilka som är nominerade i resten av Sverige kan man lugnt säga att det är en imponerande skara.

Hur ser du på era vinstchanser?

– Det är jättesvårt att säga något om det. Det beror lite på hur de tänker och vad de har för kriterier. Om de ställer det i relation till den utveckling vi har haft under de här åren och ortens storlek så har vi rätt stora chanser. Vi har hittat ett koncept som funkar året runt.

Livemusik 35 dagar i rad i somras

Det var musiken som satte Hultsfred på kartan och det är alltjämt musiken som lockar många att besöka orten.

Tillsammans med Jenny Svensson Sahlin tog Putte över hotellet 2013 och de har utvecklat Hulingen till landets främsta musikhotell.

– Vi har haft en fantastisk utveckling under de här åren som jag har hållit på. Vi har gått från sex till 15 miljoner i omsättning och mer än fördubblat boendet. Det är häftigt och vi är stolta.

Ni har kommit en bra bit på vägen, vad är nästa steg?

– Vi vill bli Sveriges bästa musikhotell och vår ambition är att vi ska ha tio egna evenemang om året som är musikweekends. Evenemangen ska olika inriktningar, det kan vara alltifrån punk till visa. I dagsläget ligger vi på tre-fyra evenemang per år, säger han.

– Och man ska inte kunna göra en resebilaga om hotell i Sverige utan att nämna oss. Det är den bilden vi har framför oss. När folk pratar om hotell som sticker ut ska vi nämnas. Här på Hulingen lever vi för musiken.

Det såg man inte minst i somras när de hade livemusik på hotellet 35 dagar i rad.

I början av december avgörs det om Hotell Hulingen prisas i Stora Turismpriset.

– Årets nominerade har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling. Representationen är god och varierad med spännande aktiviteter och upplevelser både i stad och på landsbygd, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, i ett pressmeddelande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt