Annons:

GRUPPLEDAREN EFTER HÄKTNINGEN: ”FÅR INTE FRAM ETT ORD”

En politiker verksam i Vimmerby kommun har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn och grov fridskränkning. Foto: Arkivbild

GRUPPLEDAREN EFTER HÄKTNINGEN: ”FÅR INTE FRAM ETT ORD”

En politiker i Vimmerby kommun har häktats. Han är misstänkt för flera våldtäkter mot barn och grov fridskränkning. Gruppledaren hade ingen aning om ärendet när vår tidning ringde upp.
– Jag blev stum, jag har inte hört talas om det, säger personen.

Annons:

Politikern har haft flera tunga uppdrag i kommunpolitiken, men också varit omstridd. I dag har han en mer diskret roll än tidigare. Han är dock fortfarande förtroendevald och medlem i partiet.

Nyheten om att han under förmiddagen häktats misstänkt för flera våldtäkt mot barn och grov fridskränkning slog givetvis ned som en bomb i Vimmerbypolitiken. Våldtäkterna ska ha begåtts mot en bekant under åren 2012 och 2015 och den grova fridskränkningen mellan 2016 och gripandet av mannen i veckan.

"Får inte fram ett ord"

Gruppledaren är märkbart berörd när vi pratar med honom. 

– Jag är chockad. Jag får inte fram ett ord. Det är vad jag kan säga.

Hur agerar du nu?

– Jag kommer föra informationen vidare till ordföranden och andra politiker. Det pågår ett uteslutningsärende mot mannen sedan tidigare och beslut väntas nästa vecka.

Mannen har varit medlem i partiet en lång tid.

– Han hade en dom på sig sedan mycket lång tid tillbaka och den bedömdes inte relevant då. Jag tror att det handlade om ett trafikbrott.

Mer om anklagelserna kan du läsa här. Mannen nekar till brott. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt