Annons:

  • Lokala konstnärer ställer ut fotografier under kulturkvällarna

    Emma Jansson från Järnudda, Hultsfred, ställer ut sina naturinspirerade fotografier i Warmbadhusets lokaler. De visas i samband med kulturkvällarna i juli.

  • Lokala konstnärer ställer ut fotografier under kulturkvällarna

    Gert Christe från Norra Kvill vid sitt konstverk "Sitarr".

Lokala konstnärer ställer ut fotografier under kulturkvällarna

I samband med Warmbadhusets kulturkvällar visas konst av lokala konstnärer. – Vi fortsätter hålla öppet i samband med kulturkvällarna eftersom att det har varit så lyckat tidigare, och för att behålla kopplingen mellan musiken och konsten, säger Beathe Skaate som är ordförande i Vimmerby Konstförening.

Annons:

Det var många i Kulturkvällens publik som tog del av både musiken och av konsten i Vimmerby Konstförenings utställningslokaler. Emma Jansson från Järnudda är en av sommarens två konstnärer, och hon berättar att kameran är en ständig följeslagare. 

 Naturen där jag bor är väldigt vacker, så motiven finns ständigt närvarande, berättar hon. 

Ett av hennes foton föreställer ett rådjur som kikar upp från ett gult fält. Ett annat visar två älgar som ser ut att stirra rakt emot fotografen.

 Jag vill gärna att den som ser fotografiet ska känna sig som en betraktare. Få känslan av att stå i bakgrunden och kika.

Förmedla känslor

I de andra två rummen hänger Gert Christes fotografier tillsammans med skulpturer i diverse material. Gert förklarar att han helst tar bilder som förmedlar känslor, att uttrycket är viktigare än tekniken, och att idén är viktigare än finishen. Det är första gången han ställer ut i Vimmerby, men han har fotograferat länge. På en av väggarna hänger ett vackert svartvitt fotografi där motivet är en skock får i gryningen. Dess namn är ödesmättat. 

 Jag kallar den ”De dödsdömda”, de skulle till slakt senare samma dag, berättar han. 

Flera av de andra bilderna har fångat några av naturens egensinnighet. Bland annat finns en bild av en björk som vuxit runt ett annat träd, liksom slingrar sig omkring det. 

 Man vet inte om det liknar en kärlekshandling eller om det är en kamp, säger Gert. 

Emma Jansson och Gert Christes bilder visas även under resterande kulturkvällar i juli.

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt