Annons:

Elin startar eget – har öppnat ny salong i Vimmerby

Elin Forsberg har öppnat en ny salong i Vimmerby. Foto: Privat

Elin startar eget – har öppnat ny salong i Vimmerby

Elin Forsberg har länge tänkt starta eget men inte vågat. Nu har hon tagit steget och öppnat sin egen hudvårdssalong i Vimmerby.
– Det känns jätteroligt, säger hon.

Annons:

Sedan 2012 har Elin Forsberg jobbat som hudterapeut. 

– Jag har varit anställd på olika salonger och spaanläggningar, och även jobbat som försäljare för ett professionellt produktmärke. Jag har alltid fått frågan om jag inte borde starta något eget men jag har inte vågat. Förrän nu, berättar Elin Forsberg. 

Hon bestämde sig i somras och har nu precis öppnat sin egen salong i Vimmerby.

– Jag har känt att det kanske är på tiden att våga testa och så får man se hur långt det bär. Jag har en lokal där jag varit igång i tre veckor. Vi har renoverat en liten salong på vår tomt, som ligger ett stenkast från centrum, ute vid Älåkra. Det är ett naturskönt område och jag kan erbjuda varje kund att man får vara själv i salongen. Det är lugnt och harmoniskt. 

"Vore en dröm"

Hon har öppet sex dagar i veckan, alla dagar utom söndagar, och upplever förstås att det är skönt och smidigt att ha salongen hemmavid. 

– Det är väldigt skönt och smidigt och inte lika läskigt som att stå med en lokal med hyra i centrum. 

Har du förhoppningar om att kunna växa i framtiden?

– Det vore en dröm om det kan växa och utökas, men just nu är jag jättenöjd med att få igång verksamheten och få till fulla dagar här hemma först och främst. 

Kan utöka med butik

En möjlig utveckling är att även skaffa butik. 

– Nu, när jag inte har någon anställd, kan jag inte sköta en butik kopplat till behandlingsrummet. Nu har jag ett behandlingsrum med en säljavdelning, men det vore roligt om man kunde växa med butik också förstås.

Hon vänder sig till alla och kan också erbjuda friskvårdsmassage, gravidmassage och ansiktsbehandlingar. 

– Jag vänder mig till alla som är i behov av lite lugn och ro. Hittills har jag bara marknadsfört det via mina sociala medier, men jag måste säga att jag är glatt överraskad över spridningen jag har haft. 

Glad över att ha tagit chansen

Företaget heter Mind & Mood och Elin Forsberg är jätteglad över att ha tagit chansen. 

– Jag försöker testa mig fram med tider och ser vad som passar kundunderlaget. Det känns jätteroligt och jag har verkligen längtat mycket efter att våga köra igång och göra det roligaste jag vet. 

Hur ser du på konkurrensen som finns?

– Det är alltid bra med konkurrens och vi har ett flertal frisörsalonger i den här staden. Jag tror det helt säkert finns en marknad för en till liten salong. Jag kanske kan nå ut till dem som vill vara lite mer anonyma och inte komma till en stor salong med en butik. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt