Annons:

Intermezzo har slagit igen i Hultsfred – vuxit med fler frisörer i Vimmerby

Intermezzo har slagit igen salongen i Hultsfred och erbjudit tre av fyra anställda jobb i Vimmerby istället. Foto: Lotta Madestam

Intermezzo har slagit igen i Hultsfred – vuxit med fler frisörer i Vimmerby

Frisersalongen Intermezzo har slagit igen i Hultsfred. Tre anställda har erbjudits och tackat ja till jobb på Vimmerbysalongen istället.

Annons:

Intermezzo har varit en del av frisörbranschen i Hultsfred sedan 2011, då man etablerade sig på orten med två frisörer. Sedan dess har man flyttat till de senaste, lite större lokalerna utmed gågatan.

– Som mest var det sex anställda, säger Anna Elfström, frisör och delägare.

Stängde i torsdags 

Men – nu är det slut på den eran. Intermezzo har lämnat Hultsfred, i torsdags stängde man för gott, vilket Anna Elfström kan bekräfta för vår tidning.

– Vi har slagit ihop Vimmerby- och Hultsfredssalongen och valt att göra det i Vimmerby.

Vad är bakgrunden till det beslutet?

– Det beror på att de här salongerna ligger väldigt nära varandra, så nära är det inte mellan våra andra salonger vi driver.

– Så i samband med att vårt kontrakt löpte ut i Hultsfred, tog vi beslutet att helt enkelt lägga ihop salongerna, för att orterna ligger så nära varandra, förklarar Anna Elfström.

Vimmerby en av nio salonger 

Efter att Hultsfred avvecklats har Intermezzo nio salonger, utöver Vimmerby finns de närmaste i Mönsterås och Kalmar.

– Det var fyra anställda, varav en föräldraledig, i Hultsfred. Tre av dem har erbjudits och tackat ja till att jobba i Vimmerby medan den fjärde erbjöds anställning på annat håll i bolaget, men valde att tacka nej.

Så du skulle inte säga att lågkonjunkturen eller hur verksamheten utvecklats i Hultsfred påverkat beslutet?

– Jo samtliga enheter vi har på alla orter har följts utav ekonomin i samhället, i både hög- och lågkonjuktur och även påverkan av covid. Vi blir förstås av med en hyreskostnad i Hultsfred, men vi tar samtidigt på oss en större kostnad i Vimmerby när vi väljer att bli fler på en befintlig enhet. Det känns jätte, jätteroligt att kollegorna vill fortsätta samarbetet med oss, säger Anna Elfström.

Kvar i nuvarande lokaler

Intermezzo blir kvar i sina befintliga lokaler vid torget i Vimmerby med numera sju anställda, varav en är föräldraledig.

Hur ser ni på framtiden i Vimmerby?

– Det känns toppen. Det här är ungefär den storleken, den och större, vi har på våra enheter på andra orter, så det känns också bara jättebra, säger Anna Elfström.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt