Annons:

Partiet vill se omvänd skolskjuts – kommer ställa upp i valet

Conny Gunnarsson säger att Landsbygdspartiet oberoende kommer ställa upp i kommunvalet. Foto: Arkivbild

Partiet vill se omvänd skolskjuts – kommer ställa upp i valet

I det senaste valet ställde Landbygdspartiet oberoende upp för första gången. Men man ratades av centralorten och missade fullmäktige. Nu står det klart att partiet kommer ställa upp i kommunvalet 2022.
– Vi vill se omvänd skolskjuts, säger partiets Conny Gunnarsson.

Annons:

Om landsbygden fått bestämma hade Landsbygdspartiet oberoende tagit ett mandat i valet 2018. Men i centralorten hade man svårt att locka röster och totalt 1,56 procent var en bit från tvåprocentsspärren.

Trots allt var det 163 kommuninvånare som valde att rösta på nykomlingen och nu kan vi berätta att Landsbygdspartiet oberoende kommer ställa upp i valet även 2022.

– Ja, vi har bestämt oss för att vara med. Vi hoppas att vi lyckas den här gången, men det får vi se. Vi siktar på att ta ett mandat, säger Conny Gunnarsson, en av partiets förgrundsfigurer.

Varför behövs ni?

– Vi fyller ett tomrum skulle jag säga. Utan att nämna något parti vid namn så har det varit väldigt turbulent bland de befintliga partierna den här mandatperioden. Vi värnar verkligen om landsbygden och jag hoppas att väljarna blivit mer pålästa om vilka vi är. Pandemin är en nackdel där eftersom vi inte har kunnat synas på samma sätt och det har inte heller varit lätt att profilera sig.

Vilka frågor är viktigast för er?

– Vi brinner för tågstopp i Gullringen och omvänd skolskjuts. Det handlar om att behålla småskolorna på ett bra sätt. Vi vill också se fungerande skolskjuts i hela kommunen. Man ska inte behöva gå två, tre kilometer innan man hämtas upp. Det är en hel del skolfrågor det handlar om. 

Måste nå centralortens väljare

För att kunna ta ett mandat i fullmäktige och få en röst i Vimmerbys politiska vardag krävs att även invånarna i centrala Vimmerby röstar på partiet.

– Landsbygdsrösterna är viktiga för oss och vi låg bra till på landsbygden senast, men vi måste få stadsfolket att också inse varför vi behövs. Är de måna om sina barn tycker de nog också att det är bättre att ha dem på en lugn skola exempelvis.

Hur ställer ni er till eventuella samarbeten med de andra partierna?

– Vi är politiskt oberoende, så vi kan samarbeta både till höger och vänster bara de stöder vår filosofi. Att få agera med en vågmästarroll vore det bästa såklart. Vi binder inte upp oss före valet, men vi kommer kunna samarbeta med alla i sakfrågor.

"Ungefär som förra gången"

Precis som Miljöpartiet önskar Conny Gunnarsson att fler ska engagera sig för partiet.

– Vi jobbar på listan nu, men den är inte riktigt 100 procent ännu. Vi kommer nog ungefär vara som förra gången, så i sådana fall blir vi väl fyra eller fem på listan ungefär. Vi har inte jagat folk nu under pandemin, men är alltid intresserade av fler som vill föra våra tankar och vår filosofi vidare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt