Annons:

Kaptenen skrev på nytt kontrakt – var nära att bli poängräddare

Johan Carlsson var nära att bli kvitteringshjälte för Vimmerby i seriefinalen. Foto: Stefan Härnström

Kaptenen skrev på nytt kontrakt – var nära att bli poängräddare

Johan Carlsson signerade ett nytt kontrakt strax före seriefinalen. Sedan var han otroligt nära att bli poängräddare i slutsekunderna. 
– Jag blev väl bestulen på den sagan, säger VIBK-kaptenen efter 6–7-förlusten mot CL98. 

Annons:

714 åskådare kom och såg seriefinalen mellan Vimmerby och CL98 i Vimmerby idrottshall. Matchen mellan seriens två bästa lag blev precis så spännande och högintressant som många trodde på förhand. 

Vimmerby hämtade upp ett 2–5-underläge till 5–5, tappade till 5–7 inom loppet av en minut i tredje perioden och fick kort därpå ny känning när Jonatan Green sköt 6–7, hans fjärde mål för aftonen. Därefter iscensatte Vimmerby en mäktig anstormning i jakten på poäng och de gjorde det men en monumental press och forcering.

Lagkaptenen Johan Carlsson, som kritade på nytt kontrakt med VIBK strax före matchstart, hade två gyllene lägen under sista spelminuten. 

– Det är tungt. Jag hade ett jätteläge i slottet där jag sköt i tröjan på målvakten, det läget var nästan bättre än sista chansen då skottet gick i kryssribban med två sekunder kvar. Det första läget har jag ändå kvar i huvudet, säger Johan Carlsson. 

"Blev bestulen på den sagan"

Först skrev han på för en ny säsong i VIBK och var sedan otroligt nära att iklädda sig rollen som poängräddare.

– Jag blev väl bestulen på den sagan. Det var typiskt för matchen, vi fick kämpa för målen även om vi hade några enkla mål. Vi fick slita jäkligt hårt och hade bra tryck på dem. En vanlig dag vinner vi en sån här match, säger Carlsson.

Efter en något svagare första period klev VIBK ut och imponerade i andra perioden med ett rörligt och varierat anfallsspel. 

– I andra perioden kunde vi ha gjort tio mål. Känslan är ändå att vi gjorde vår bästa match på något sätt. Den stora skillnaden mellan lagen var deras målvakt som räddade dem. Han gjorde några otroliga räddningar. De fick också enklare mål än vad vi fick, vi täckte inte riktigt som vi skulle och hjälpte inte ”Bobby” (Patrik Karlsson) på samma sätt som vi har gjort på sistone, säger Carlsson. 

"Inte negativt att förlora"

Det var Vimmerbys tredje förlust för säsongen och i och med kvällens förlust tog CL98 över serieledningen från VIBK. Det skiljer en poäng mellan lagen och ViBK har sex poäng ner till tredjeplacerade Ingelstad.  

– Förlusterna har alltid kommit i rätt tillfällen, det tycker jag. Det behöver inte alltid vara negativt att förlora en match. Vi vill vinna serien, det är ingen tvekan om det, men samtidigt är målet att ta en av två division 1-platser. CL ska också möta Ingelstad, Nybro och Slätafly och vi har tagit sex poäng av nio möjliga mot tvåan, trean och fyran. Vi ska kanske ha en pinne i dag och jag tycker att vi gör en bra match. 

Varför väljer du att fortsätta i VIBK?

– Jag fick frågan i går (torsdag) och har väl inte funderat på något annat. Jag har sagt att jag ska spela tills vi går i division 1, det har jag bestämt mig för. Skulle vi gå upp i division 1 så vill man göra en säsong till. Jag känner mig pigg och motiverad så det är bara att köra. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt