Annons:

Elmér inför tredje matchen:

Det är osäkert om Albin Alfonsson kommer till spel. Foto: Arkivbild

Elmér inför tredje matchen: "Tålamod kunde man ha i division 2"

Vimmerby IBK har tagit två av sex möjliga poäng i sin division 1-comeback. Nu jagar man tre i bortamatchen mot Ledberg, men vissa saker stör.
– Det har inte varit en optimal träningsvecka, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Efter premiärförlusten borta mot FBC Nyköping blev det seger för Vimmerby IBK i hemmapremiären mot Hovslätts IBK. VIBK svarade för en imponerande vändning och vann matchen i förlängning.

Nu vill man föra in fler poäng på kontot när Ledberg väntar på bortagolv.

– Det är ett lag vi inte har mött i tävlingssammanhang tidigare, men det det har varit och är en bred ungdomsförening. Det är vår tids Färjestaden när de kom upp med Kim Nilsson och så vidare. De har många duktiga födda runt millenieskiftet. De har haft många stora profiler, men är kanske lite mindre profilstarkt i år. Jag har sett deras match mot CL, som de vann i sudden. Så jag har lite koll på dem, säger VIBK:s tränare Michael Elmér.

Han säger att Vimmerby har allt att vinna. 

– Vi kommer som nykomlingar till varje match och har allt att vinna, men vi måste upp i leveransen. Nyköping var vi inte där vi vill vara närvaromässigt och inställningsmässigt. Mot Hovslätt gjorde vi en bra match och tog två poäng, men vi har inte råd i 60 minuter att tappa tremålunderslägen hela tiden. Över tid blir det tufft. Vi behöver vara mer noggranna i alla detaljer och det är det klassiska, att man straffas betydligt hårdare på den här nivån.

"Vet vi är där"

Elmér säger att han och tränarkollegan Alexander Pettersson kommer vara tydliga i sin coachning.

– Vi får inte vara tagna av stundens allvar. Det får inte bli osynk i femmorna eller att det inte stämmer för någon. Det håller inte. Tålamod kunde man ha i division 2. 

Vad kan segern senast betyda?

– Den gav framför allt känslan av lite arbetsro. Vi vet att vi är där och kan påverka alla lag. Ingen match är förlorad på förhand. 

"Kommer inte chansa"

VIBK har dock vissa störningsmoment inför matchen. En del spelare dras med sjukdom och är osäkra kort.

– Det har inte varit någon optimal träningsvecka. Det är tredje veckan i serien och vi har fortfarande inte haft full träningsnärvaro. Det är småförkylningar och småskavanker som gör att vissa spelare stått över träningar. 

Albin Alfonsson har haft feber, men testades negativt i ett covid-19-test. Han kan fortfarande komma till spel. Jack Fridh är också osäker.

– Vi kommer inte chansa och det är svårt att gå från en sjuksäng till spel från start. Så hård är konkurrenssituationen. Hur bänken ser ut är något oklart, men vi kommer troligtvis ha 20 spelare med oss.

Fakta

VIBK:s preliminära lag: 

Målvakter: Linus Olsson (Patrik Karlsson).

Förstafemman: Johan Carlsson den äldre, Hampus Carlsson – Elias Trawtschenko, Victor Wall, Jonatan Green. 

Andrafemman: John Pettersson, Ricky Gustafsson – Jesper Nilsson, Mattias Zeilon, Sebastian Elmér. 

Tredjefemman: Johan Carlsson den yngre, Kalle Hjelmland – Adrian Brorsson, Kevin Rosén, Kevin Hultman. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt