Annons:

Westerlings vann partävlingen – nu är årets säsong över

Kindaförarna WIlmer och Malve Westerling tog hem partävlingen i Höstracet. Foto: Stefan Härnström

Westerlings vann partävlingen – nu är årets säsong över

Höstracet är VMS avslutande folkraceevenemang för året. På lördagen inleddes den som vanligt med partävlingen där MK Kinda:s Wilmer och Malve Westerling tog en paradseger i seniorklassen.

Annons:

Duon tog tre raka heatsegrar och var först ut att kvalificera sig till A-finalen. Väl där blev det en snabb ledning för dem där allt handlade om att blockera de bakomvarande.

– Vi visste att det var ett tufft startfält på pappret. De är snabba, Saabåkarna Tobbe (Svärd) och Joel (Hult), svarade Wilmer.

– Det bestämde vi innan. Om någon av oss leder finalen så ska den som är tvåa bromsa de andra i tävlingen, berättade Malve.

Bästa hemmaförare i seniordelen blev paret Max Mattisson, Melwin Mattisson samt  Sebastian Frejd (i par med Karl Kennethsson Eksjö FRC) och Peter Fransson (i par med Patrik Lund Målilla MK BK) som nådde D-finalen.

I juniordelen togs vinsten av duon Emil Wernersson från MK Kinda och Victor Oscarsson FMCK Borås. Bästa hemmaförare bland juniorerna var Hugo Karlsson som körde med Emil Sund (Kalmar MK) där det blev en andraplats i C-finalen.

Under söndagen körs sedan solotävlingen av Höstracet.

Ett lyckat 2023

Vimmerby Motorsällskaps folkracekommité kan summera ett lyckat 2023. Ordföranden Beatrice Ågren Karlsson var nöjd med årets evenemang.

– Jag ska i första hand försöka få ihop våra funktionärer och förare till ett möte. Vi ska känna efter vad som funkat och inte funkat. Det är svårt att veta vad som kommer upp. Jag tycker att 2023 har varit ett väldigt bra år med ett toppen-Semesterrace och ett jättebra Åsa-Nisserace hade vi också. 

Framtidsplaner

VMS har ansökt om datum för nästa års tävlingar och efter årets ganska omfattande arbeten på banan finns det tankar på vad som skulle kunna utvecklas i framtiden.

 – Vi har pratat lite om sistakurvan (Publikkurvan) och att göra någonting men det är inget stort. Banan är besiktigad hela nästa år också. Vi är inte ute efter ett alternativspår utan tittar på olika bansträckningar. Det får ju inte gå för fort utan att man hinner bromsa ner. Det har stötts och blötts men det är inget planerat.

Stefan Härnström

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt