Annons:

  • Lyckad Emiltrofé för VMS – Olsson kom trea

    Mikael Johansson och Morgan Olsson lyckades fint i gårdagens tävling på hemmaplan. Foton: Stefan Härnström

  • Lyckad Emiltrofé för VMS – Olsson kom trea

    Anton och Amanda Bredin vann sin klass.

Lyckad Emiltrofé för VMS – Olsson kom trea

Hemmaåkarna tog fina placeringar när rallytävlingen Emiltrofén gick av stapeln på skogsvägarna runt Djursdala och Södra Vi på lördagen.

Annons:

Vimmerby Motorsällskaps Morgan Olsson hade med sig inhopparen Mikael Johansson från Älmhults MK när de tog förstaplatsen i klass 6 och knep förstaplatsen framför hemmaveteranen Kjell Fransson med kartläsaren P-O Eriksson.

De blev totalt trea i tävlingen, imponerande då de körde en bil som var byggd och trimmad enligt reglementet mellan 1976-1981. De stod sig mycket väl mot bilar som tekniskt var mycket modernare. Både Morgan och Mikael var oerhört nöjda med tävlingsdagen och öste beröm över varandra:

– Herr Olsson har mognat otroligt som förare. Vi har tidigare kört ihop tre år ute i Europa men idag blev jag sjukt imponerad av honom. Både hans fokus och mentala styrka är på en högre nivå nu. Det ger resultat i slutändan, berömmer Mikael. Han var så säker i sin car control, han bara placerade bilen rätt på vägen och jag kunde mer eller mindre vara tyst, jag läste mest från kartan på transportsträckorna.

– Mikael har skött sig jättebra, Han hoppade in för min ordinarie kartläsare som är med i tävlingsledningen idag. Det märks att han är professionell kartläsare, svarar Morgan.

Hemmatävlingar sätter press

Trots bra förutsättningar kom klassegern lite som en överraskning för duon. Hemmavägar behöver inte vara en fördel. Förväntningarna sätter alltid en press på de tävlande, man knyter sig och kan köra bort sig rätt enkelt.

– Men bilen har gått perfekt och vägarna har varit jättebra. Vi lade faktiskt på sämre däck inför sista sträckan. Vi hade nya men tyckte det var onödigt att slita ut dem när det är så fint väglag. Då kan man lika gärna köra på lite sämre, förklarar Morgan vars nästa mål är att renovera bilen och köra Midnattssolsrallyt som i år går i Örebro.

Kör för mer rutin

Anton och Amanda Bredin tog en seger i klass 2 för arrangörsklubben i sin Volvo.

– Förväntan var bara att ta sig i mål, inleder Anton.

– Ja, att ta sig i mål med en hygglig placering, fortsätter Amanda.

Årets Emiltrofé är deras tredje tävling tillsammans. Anton har totalt tävlat fyra gånger och Amanda tre. Amanda berättar att det viktigaste för dem är att tävla ihop mer rutin. Vinster är sköna bonusar på vägen.

– Vi hoppas kunna hålla det här tempot framöver så får vi se var vi hamnar, avslutar Anton.

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt