Annons:

Polisen genomför ny trafikvecka – målet är att hitta kriminella i trafiken

Polisen genomför en ny nationell trafikvecka med fokus på kriminalitet på väg. Foto: MostPhotos

Polisen genomför ny trafikvecka – målet är att hitta kriminella i trafiken

Polisen kommer synas extra mycket i trafiken under den här veckan. Målet är att hitta kriminella personer i trafiken. 

Annons:

Polisen genomför varje år tio nationella trafikveckor med olika fokus. Den här veckan, det vill säga mellan 8 och 14 maj, sätter polisen fokus på brott på väg och kommer synas extra mycket i trafiken. 

Cecilia Holman Bäckström, medarbetare på en av vägbrottsgrupperna vid trafiksektionen i polisregion Mitt, berättar mer om polisens arbete mot brott på väg. 

”Grundtanken med vårt arbete mot brott på väg är att alla kriminella använder vägnätet för att ta sig till och från en brottsplats och för att transportera till exempel vapen, ammunition, narkotika eller stöldgods. För oss är det en utmärkt möjlighet att hitta dem vid fordonskontroller”, säger hon i en kommentar till polisens hemsida. 

Hon ser trafikveckan som ett bra sätt för hela poliskåren att kraftsamla i arbetet mot brott på väg. Många gånger är trafikbrott en ingång till närmare kontroll, enligt Holman Bäckström. 

”Vi reagerar på körsättet och hur bilen framförs. Många kriminella har en väldigt liberal inställning till Trafiklagstiftningen, de kör offensivt och tycker det är tufft att köra för fort till exempel”, säger hon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt