Annons:

Peterson (M) försvarar Korduners avtal:

Tomas Peterson (M) försvarar Susanne Korduners avgångsavtal. Foto: Simon Henriksson

Peterson (M) försvarar Korduners avtal: "Ganska modest"

Susanne Korduner kliver självmant av rollen som förbundsdirektör för Itsam. Ändå får hon sex månadslöner. – Det är verkligen fullt normalt, säger Tomas Peterson (M), ledamot i Itsams direktion.

Annons:

I går valde Susanne Korduner att säga upp sig som förbundsdirektör för kommunalförbundet Itsam. 

Korduner lämnar sin tjänst omgående och är arbetsbefriad från och med i dag. Trots att Susanne Korduner väljer att säga upp sig har hon enligt avtal rätt till sex månadslöner. 

– Det är definitivt inget ovanligt i en sådan ledarposition. Det är tvärtom ganska modest, säger Tomas Peterson (M), Vimmerbys representant i Itsams direktion.

Men oftast handlar det om att man då har fått sparken?

– Det är väl ofta man får ännu mer när man så att säga får sparken, då kan det röra sig om 15 månadslöner ofta. Jag skulle säga att det här var fullt normalt. 

Hur tror du att en medborgare i Itsam-kommunerna ser på att hon får sex månadslöner?

– Det kan nog vara så att det sticker i ögonen på någon. Men det är inget ovanligt. Som företagsledare har man en arbetstrygghet och en annan anställningssituation. Man kan bli arbetsbefriad på dagen och man kan bli entledigad på dagen. 

Försvarar du avtalet?

– Absolut, jag tycker att det är ett schyst avtal. Jag har inte sett det, men jag har hört om avgångsvillkoren och de stämmer.

Några ytterligare förmåner ska Susanne Korduner inte ha rätt till. 

– Inte mer än att hon har blivit arbetsbefriad. Det är naturligt i en sådan här situation och det kan väl anses vara en förmån.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt