Annons:

Peterson (M) om Korduner:

Tomas Peterson (M) har svårt att kommentera Susanne Korduners arbete för Itsam.

Peterson (M) om Korduner: "Kan varken säga bu eller bä"

I måndags bestämde sig Itsams förbundsdirektör Susanne Korduner för att lämna kommunalförbundet. Tomas Peterson (M) tycker det är svårt att kommentera hennes insats. – Jag kan varken säga bu eller bä, säger Peterson (M), som sitter i Itsams direktion.

Annons:

Tomas Peterson (M) tog plats som ledamot i Itsams direktion efter att Micael Glennfalk (M) lämnat. 

Men kommunalrådet anser ändå att han har svårt att bedöma hur Susanne Korduners arbete som förbundsdirektör för det gemensamma kommunalförbundet har varit. 

– Jag kan inte kommentera den kritik som varit mer än att jag följt det i media. Jag har ingen insyn i innersta Itsam, säger Tomas Peterson (M). 

Hur har ditt förtroende för Susanne Korduner varit?

– Jag kan inte säga varken bu eller bä. Vi har haft en del kontakt och det har fungerat bra, tycker jag. 

Hur skulle du recensera hennes arbete för Itsam?

– Det har skett mycket förändringar och det har varit ett turbulent läge, men jag tycker att det har stabiliserat sig sedan dess. Det har fungerat bra med många satsningar och när jag har varit i kontakt med andra kommuner har de varit nöjda med arbetet. 

"Alltid tråkigt"

Den 31 januari ska direktonen för Itsam träffas för att se över hur kommunalförbundet leds och fungerar. Men det är ett sedan tidigare inplanerat möte och har inte med Susanne Korduners avgång att göra, enligt Peterson. 

– Vi har ett extramöte den 31 januari, men egentligen är det för att det sattes igång ett visionsarbete för Itsams framtid i oktober. Nu blir det här som ett uppföljningsmöte. 

Hur ser du på att Susanne Korduner lämnar?

– Det är alltid tråkigt när någon lämnar, men samtidigt vet jag att det har varit turbulent i organisationen. Det är svårt att få det att rulla på när det gäller IT-frågor och och det märker vi i kommunen också när det gäller våra investeringar. När det kommer nya människor ofta kan det bli glapp och det är synd. 

Med tanke på den kritik som framförts, kunde det ha blivit ohållbart för Susanne Korduner att vara kvar som direktör?

– När man har så mycket emot sig, då är det inte bra. Men hon har själv valt den här vägen och så är det. Nu får vi ta nya tag. 

Har det varit aktuellt att entlediga Susanne Korduner?

– Naturligtvis är det alltid så att det finns en diskussion i ledningen och styrelsen om en chefstjänstemans roll. Men någon diskussion om det har jag inte varit med om. 

"Behöver arbetsro"

Susanne Korduner får sex månadslöner trots att hon självmant valt att lämna uppdraget som förbundsdirektör för Itsam. Något som Tomas Peterson (M) tycker är ett bra och ganska modest avtal.

– Nu är det viktigaste för Itsam att få en chef som är duktig på att hantera personalfrågor och förtroende. Vi behöver en arbetsro och arbetsglädje i förbundet, säger han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt