Annons:

Polisen satsar på app – i syfte att stärka grannsamverkan

Kommunpolisen Håkan Karlsson.

Polisen satsar på app – i syfte att stärka grannsamverkan

Polisen ska snart starta en egen Facebook-sida. Nu funderar man också på en app. – Den ska vi använda i grannsamverkanssyfte, säger kommunpolisen Håkan Karlsson.

Annons:

En app där alla kan få information om ett inbrott eller inbrottsförsök skett i något av Vimmerbys cirka 70 områden. Det kan faktiskt bli verklighet ganska snart. 

Polisen tittar på en app i syfte att stärka upp grannsamverkan ytterligare.

– Vi har tänkt att titta på en app som heter Coyards och det funkar som så att man laddar ned appen gratis och så blir polisen och kommunen administratörer i den. Om det exempelvis sker ett inbrott i Kohagen en månad så kan vi skicka ut vad som har hänt och uppmana folk att vara uppmärksamma i det området, säger kommunpolisen Håkan Karlsson. 

Varje område kan också ha en egen administration. 

– Det går att skriva i appen om man ska åka bort, att kan någon se till vårt hus och så vidare. Då kan de i det egna området se det.

Används i Kalmar

Appen ska användas med gott resultat i Kalmar, säger Håkan Karlsson. 

– Man har börjat se effekterna av det och det känns väldigt spännande. Vi har nyligen delgett kommunen det här och kommer att kontakta Coyards. 

En förutsättning är att grannsamverkarna hänger på. 

– Vi kommer visa systemet på stormötet i april. Som det är nu använder vi ett föråldrat mejlsystem. Vi får se vad som händer, vad kommunen säger och så, men det känns som ett väldigt bra system.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt