Annons:

Lucas har bytt yrke och anställts i familjeföretaget – hektisk dag stundar:

Lucas Eriksson har börjat jobba som bagare på Stigs Konditori i Gullringen. Foto: Privat

Lucas har bytt yrke och anställts i familjeföretaget – hektisk dag stundar: "Så ska det vara"

23-årige Lucas Eriksson har jobbat på industriföretag i flera år. Nu har bytt yrke och anställts som bagare på Stigs Konditori som drivs av mamma Caroline Levin och storasyster Beatrice Levin Andersson. 
– Här kommer jag nog jobba i många år, säger Lucas Eriksson. 

Annons:

Efter många år på industriföretag i närområdet fick Lucas Eriksson frågan från mamma Caroline Levin om han var intresserad av ett heltidsjobb som bagare på Stigs Konditori i Gullringen.

Han kände att det var dags för något nytt och har nu jobbat på konditoriet i två månader, ett val som han inte ångrar alls. 

– Mamma frågade om jag var intresserad i och med att min syster hade fått barn. Jag var sugen på att testa på det så jag är anställd i familjeföretaget sedan nyåret. Jag har tidigare hjälpt till vid olika tillfällen och jag tycker att det är ett väldigt roligt jobb. Just den här kontakten som man får med kunderna är något som jag verkligen uppskattar. En semla kan förgylla en persons dag och det är roligt att se glädjen i folks ögon, säger Lucas Eriksson. 

Hur har första tiden varit på nya arbetsplatsen?

– Det har gått väldigt bra och jag har kommit in i det. Det känns som att man har fått det lite medfött också. Mamma är min lärare så hon visar hur jag ska göra en gång och godkänner om hon tycker att det blev bra. Jag har fått lära mig på det viset. Det är en stor skillnad med att gå från att ta i på jobbet till att jobba med fingertoppskänsla.

"Kunderna vi lever och jobbar för"

I morgon, tisdag, är det fettisdagen och kön förväntas i vanlig ordning bli lång utanför det populära konditoriet. Bagarna och ägarna är redo för det som komma skall. 

– Vi vet att det kommer bli mycket att göra men det är så det ska vara. Det är kul att det är så många företag som återkommer varje år och vill ha semlor. Jag tror att vi redan nu är över 1 000 semlor så det är kul att många vill komma tillbaka och beställa av oss. 

Lucas Eriksson räknar med att cirka 2 000 semlor kommer gå åt på tisdag. 

– Vi sålde runt 2 200–2 300 semlor förra året så vi räknar med att vi kommer sälja runt 2 000 semlor. 

Hur ser förberedelserna ut?

– Vi förbereder mycket innan och min syster för en lista på beställningar efter tid. Jag och mamma kommer börja kvällen innan, runt klockan 23–24, med att göra degar och planera så det blir bra till första beställningen. Vi gör semlor under hela natten och hela dagen. Det är ju den här tiden som är roligast. Det är många kunder som kommer tillbaka regelbundet, är nöjda och ger beröm. Det är kunderna vi lever och jobbar för. 

Kallar in släkt och vänner

Konditoriet har inkallat släkt och vänner som ställer upp och hjälper till på tisdag. Det blir ett tiotal personer. 

– Vi måste hela tiden hålla upp kvaliteten. Vi ska producera många semlor och alla ska vara likadana och lika goda. Vi kommer ha semlor till försäljning i butiken under hela dagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt