Annons:

Nationaldagsfirandet flyttar vidare till Södra Vi – han håller talet

Förra årets nationaldagsfirande var i Frödinge och i år flyttar firandet vidare till Brunnsparken i Södra Vi. Foto: Stefan Härnström

Nationaldagsfirandet flyttar vidare till Södra Vi – han håller talet

Vimmerby kommuns officiella nationaldagsfirande flyttar vidare. I år blir det i Södra Vi och Vimmerbybon Carl Abrahamsson håller talet.
– Vår vandring fortsätter och firandet blir i Brunnsparken i Södra Vi, säger Fabrikens Daniel Johansson. 

Annons:

Vimmerby kommuns officiella nationaldagsfirande brukar vanligtvis arrangeras i Källängsparken i Vimmerby. I fjol trädde förändringen i kraft med att firandet byter plats från år till år. 

Fjolårets firande hölls i bygdegården i Frödinge och i år är det Brunnsparken i Södra Vi som gäller. 

– Vi har haft lika bra samarbete med föreningarna i Södra Vi som vi hade med föreningarna i Frödinge förra året. Vi anordnar firandet tillsammans med Södra Vi hembygdsförening och Södra Vi IF. Det är jättekul att visa upp andra orter i kommunen, säger Daniel Johansson. 

Firandet inleds med nationaldagståg från torget i Södra Vi till Brunnsparken och fortsätter med musikunderhållning i form av Vimmerby Musikkår, kören ”G-klavarna” på Klang studio och körsång från Södra Vi kyrko- och hembygdskör. 

Han håller talet

Nyinflyttade Vimmerbybon Carl Abrahamsson håller nationaldagstalet.

– Inger Claesson från hembygdsföreningen har bokat honom. Han känner till hemtrakterna och har många bra saker att säga, säger Daniel Johasson. 

Runt 300 personer kom på förra årets firande i Frödinge. 

– Jag hoppas självklart att vi kan slå det i år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt