Annons:

Daniel Nestor (S):

Daniel Nestor, ordförande för Vimmerby Arbetarekommun.

Daniel Nestor (S): "Handlar inte om en konflikt mellan två personer"

Socialdemokraterna i Vimmerby beklagar att det var tvunget att gå så långt så att kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) avgick, men är kritiska till hur kaoset i kommunhuset har framställts.
– Det här handlar inte om en konflikt mellan två personer, utan att Ingela inte har förstått sin roll, säger Daniel Nestor, ordförande för Vimmerby Arbetarekommun.

Annons:

Socialdemokraterna i Vimmerby har under en lång tid krävt det centerpartistiska kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweijs avgång. I morse valde hon att lämna sitt uppdrag, men Socialdemokraterna ser för det inte kaoset i stadshuset som över.

– Vi måste fortfarande få till en handlingsplan för hur vi får tillbaka vår kommundirektör i tjänst och skapar stabilitet i organisationen, säger Daniel Nestor, ordförande för Vimmerby Arbetarekommun.

Hur kommenterar du Ingela Nilsson Nachtweijs avhopp?

– Det är tråkigt att någon ska behöva lämna, men ibland kommer man inte längre utan har nått vägs ände. Jag har absolut inget emot Ingela som person, utan vi har haft många trevliga och bra samtal. Nu hoppas jag att hon ska få lugn och ro så att hon kan ta hand och sig själv och sin familj.

– Men på något sätt ligger det ändå på Centern att hantera situationen. Det är deras företrädare det handlar om. Man måste se till att den som blir vald får rätt stöd och utbildning, och här kan man tydligt se att man har misslyckats med det.

 Anser du att hon inte har klarat av sitt jobb?

– Ingela har inte förstått sin roll och inte fått det stöd hon har behövt för att sköta sitt jobb. Det är bara att beklaga. Det här handlar inte om någon konfliktyta mellan två personer, det är väldigt olyckligt att det framställs så. Det är också viktigt att påpeka att det faktiskt var en centerpartist (Eric Paulsson) som var den som först fick nog kring detta och lyfte det till ytan.

– Jag gillar inte heller att man lägger över skulden på tjänstemannaorganisationen. Den har jobbat under olika organisationer och kommunalråd tidigare, och då har det funkat. Om jag ska säga något om tjänstemannaorganisationen är det att de är oerhört lojala mot majoriteten och sin arbetsgivare. De har inte varit ute i media eller försökt skapa konflikter, utan hela tiden tänkt på Vimmerbys bästa och gjort sitt bästa för kommunen.

Menar du att Ingela Nilsson Nachtweij inte har gjort det?

– Ingelas vilja och mål har jag aldrig tvivlat på, jag är fullständigt övertygad om att hon har agerat utifrån det hon har tyckt vara bäst för Vimmerby. Problemet är att hon inte har förstått uppdraget.

– Det är inte bra att det här framställs som en konflikt mellan två personer, det är helt fel beskrivning av problematiken och tyder återigen på att hon inte förstått sin roll. Hela S-gruppen står bakom kommundirektör Carolina Leijonram i det jobb hon gör.

Hur går politiken i Vimmerby vidare efter det här?

– Även om man hävdar att det är Ingela och hennes ledarskap som är problemet, så bara för att man plockar bort det så är inte problemet löst. Nu gäller det att skapa tillit och samspel mellan politiken och tjänstemannaorganisationen igen.

– Jag hoppas också att vi får tid och möjlighet att läka kommunen. Det här har skadat Vimmerby som kommun både lokalt, regionalt och nationellt, menar Daniel Nestor.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt