Annons:

Kommunstyrelsen säger ja – slut på

Nu är det slut på rabatterade villatomter på landsbygden. Foto: MostPhotos

Kommunstyrelsen säger ja – slut på "gratistomter" i kransorterna

Subventionen av tomter i kransorterna kommer upphöra. Kommunstyrelsen säger ja till förslaget från samhällsbyggnadsutskottet. 

Annons:

För att verka för och stimulera byggande på landsbygden har kommunen i många år erbjudit tomter för 100 kronor utanför centralorten. 

Beslutet togs i kommunfullmäktige redan 2005 och tomter i Djursdala, Gullringen, Storebro, Södra Vi, Frödinge, Locknevi och Rumskulla har tidigare subventionerats. 

– Vi har gjort om sättet vi presenterar våra tomter på och i samband med det har vi sagt att vi ska ta bort den här subventioneringen. Vissa har också undrat varför subventioneringen finns och om det är något fel på tomterna med tanke på priset. Därför har vi tagit ett nytt helhetsgrepp kring marknadsföringen av tomterna, berättade Daniel Gottling Nestor (S), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, i slutet av förra året.

Subventionen upphör

Nu har även kommunstyrelsen sagt sitt och man föreslår fullmäktige att ta beslut om att de subventionerade tomterna ska bli ett minne blott. Det här ska gälla från och med halvårsskiftet. 

– Vi kommer inte erbjuda den här möjligheten längre, utan tar det pris som gäller. Det handlar om inkomster för kommunen också. I det läge som är nu har vi inte råd att bjuda på så här billiga tomter. Sedan är det inte sällan folk undrar varför de är så billiga och om det är något fel på dem. Naturligtvis är det bra tomter och vi har velat ha lockpriser, men kan inte fortsätta, säger Helen Nilsson (S), ordförande i kommunstyrelsen. 

Hela kommunstyrelsen var enigt. I nuläget finns flest 100-kronorstomter i Storebro, Södra Vi och Frödinge. Nedan kan du se hela listan. Utöver lediga villatomter finns även planlagda sådana i flera av orterna.

Fakta

Lediga villatomter i respektive ort: Frödinge (5), Locknevi (0), Tuna (0), Storebro (11), Gullringen (1), Djursdala (3), Södra Vi (10), Rumskulla (4).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt