Annons:

Djursdala SK firar 80 år med nostalgikväll i hembygdsgården

Djursdala SK firar 80 år med nostalgikväll i hembygdsgården på onsdag kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Djursdala SK firar 80 år med nostalgikväll i hembygdsgården

Djursdala SK firar sitt 80-årsjubileum med en riktig nostalgikväll i hembygdsgården på onsdag kväll. 
– Jan-Ingvar Andersson har gjort ett otroligt dokumentarbete för föreningen med alla protokoll, händelser och tidningsurklipp, säger Jan-Erik Svensson, som har suttit i DSK:s styrelse i 53 år. 

Annons:

Djursdala SK startade 22 februari 1942 och har varit en aktiv förening i 80 år. Det kommer firas med brasafton i hembygdsgården på onsdag kväll. Protokollsböcker från 1942 till 1966, anteckningsböcker från de första åren, pärmar med foton och tidningsurklipp och pärmar med DSK:s aktiviteter under årens lopp går att ta del av vid 80-årsjubileet. 

– Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma att klubben har funnits i 80 år. Jan-Ingvar Andersson har gjort ett fantastiskt jobb med all dokumentation och det ska han ha en stor eloge för. Han sitter inne med mycket information. Vi hoppas att det kommer folk som vill vara med och titta i protokollsböcker och prata minnen, historier och bravader. Hjälps man åt så kommer man ihåg mer. Det är inte så många veteraner kvar som var med när klubben bildades 1942, säger Jan-Erik Svensson.

Omfattande arbete i 20 års tid

Jan-Ingvar Andersson har i över 20 år färdigställt massa pärmar om Djursdala SK. Det är med andra ord ett digert material som han tar med sig till hembygdsgården på onsdag.

– Vi hade inbrott på Dalavallen för 25 år sedan och då fanns det ett kassaskåp som förstördes av inbrottstjuvarna. Folke (Milton, tidigare ordförande i klubben) sa att där inne finns alla papper och då anlitades en låssmed som borrade upp kassaskåpet. Det vällde ut protokoll, pärmar och material som var samlat från 1942 och framåt. När jag gick i pension 2000 tog jag hem allting och började plocka med det så det blev arkiverat i Stadshusets föreningsarkiv. Det är hembygdsföreningens historia, sportklubben och lite annat som jag har hållit på och jobbat med under 20 år, säger Jan-Ingvar Andersson.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt