Annons:

Oviss kamp om platsen mellan stolparna: ”Utvecklats enormt”

Vimmerby IF har en stark målvaktsbesättning. Inför division 3-premiären mot Eneby BK på långfredagen gör Belmin Hrustic och Gustaf Johansson upp om platsen mellan stolparna. Foto: Ossian Mathiasson

Oviss kamp om platsen mellan stolparna: ”Utvecklats enormt”

Det väntar en hård och oviss kamp om platsen mellan stolparna i Vimmerby IF. Frågan är om någon kommer att dra det längsta strået under säsongens gång. Blir det i sådana fall Gustaf Johansson eller Belmin Hrustic?

– Den kampen är helt öppet, vilket är roligt, säger Gustaf Johansson.

Annons:

Gustaf Johansson eller Belmin Hrustic? Det är kanske den största frågan inför Vimmerby IF:s seriepremiär i division tre på Långfredagen.

23-årige Johansson har division tre-rutin sedan tidigare medan den ett år yngre Hrustic tagit stora kliv sedan han kom från Målilla GoIF inför säsongen 2021. Där bakom har VIF dessutom ytterligare en målvakt i form av 17-årige Linus Palmér-Håårdh.

Utvecklande konkurrens

Palmér-Håårdh får ursäkta. Den här säsongen lär målvaktskampen stå mellan de två andra.

– Vi har riktigt bra konkurrens på den positionen. Belmin har verkligen tagit steg sedan han kom till Vimmerby och det är roligt att se. Vi har två bra målvakter och det kan vi tjäna på, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Hur ser då Gustaf Johansson och Belmin Hrustic på konkurrensen och kampen om speltid i division tre?

– Belmin har utvecklats enormt det senaste året så det är en helt öppen kamp. Jag har svårt att tro att varken han eller jag kommer att stå varje match utan det kommer att bli den som är i bäst form från vecka till vecka. Det sporrar båda och det gäller att steppa upp litegrann, säger Gustaf Johansson.

– Flera säsonger tidigare har jag haft en mer säker plats och då har jag stundtals haft svårt att motivera mig, framförallt på träning. Nu måste jag verkligen vara där hela tiden och det kommer jag utvecklas av, fortsätter han.

”Stöttar varandra”

Belmin Hrustic:

– Förra året sa jag att vi var det bästa målvaktsparet i division fyra. Jag är starkare på någon del och tvärtom, så jag tycker att det är rätt jämnt mellan oss. Vi pushar varandra till att bli bättre och stöttar varandra hela tiden. Jag ser det som jättebra konkurrens och trivs med att ha det så. Det känns inte som att vi kommer ha en solklar förstamålvakt.

Någon stor rivalitet är det inte mellan dem, snarare tvärtom.

– Jag skulle beskriva vår relation som väldigt bra. Oavsett vem som står är vi där och stöttar varandra och får den andra att känna ett lugn, säger Gustaf Johansson. 

Blivit jämnare

Båda är redo för äventyret i division tre och hoppas vara tungan på vågen i kampen om främst ett nytt kontrakt.

– Det blir en rolig utmaning. Vi kommer inte att möta ett enda dåligt lag och det kommer inte vara svårt att motivera sig till matcherna. Det blir roligt att möta Kisa, Västervik och Vetlandalagen. På förhand känns det som en rätt jämn serie, säger Gustaf Johansson.

Är du en bättre målvakt än senast VIF var i trean?

– Jag skulle inte säga att jag är bättre, men jag är lite jämnare i mina prestationer och har skaffat mig lite mer rutin.

Belmin Hrustic hoppas förstås på att hans utvecklingskurva kommer att fortsätta peka uppåt:

– Jämfört jag mig själv som spelare nu med när jag kom till Vimmerby så är det riktigt stor skillnad. Jag har fått en bra utveckling tack vare bra målvaktsträning, duktiga ledare och bra lagkamrater. 

Hur tror ni att laget kommer stå sig i division tre?

– Jag tycker att vi har ett riktigt bra lag. Först och främst ser jag att vi ska hålla oss kvar och sen kunna bygga vidare därifrån, säger Belmin Hrustic.

– Vi började försäsongen väldigt bra med segrar mot Nässjö och Lindsdal. Sen har det varit mycket skador, sjukdomar och folk som varit bortresta så det är lite svårt att säga var vi står. Vi har inte den bredaste truppen, men jag tycker att det finns förutsättningar för en bra säsong om vi kan hålla oss hyfsat skadefria, säger Gustaf Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt