Annons:

Nio potentiella nyförvärv på Djursdalas testmatch: ”Gott hopp”

Storebro IF-spelaren Nimrod Kibrom deltog på Djursdala SK:s provmatch på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Nio potentiella nyförvärv på Djursdalas testmatch: ”Gott hopp”

Djursdala SK ser om sitt lagbygge till nästa säsong och bjöd in till testmatch på Dalavallen på lördagen.

Annons:

Simon Henriksson, sportsligt ansvarig i division 5-klubben Djursdala SK, berättar att nio spelare utifrån deltog på lördagens testmatch.

Det handlar om tre spelare från samarbetsklubben Gullringens GoIF - Axel Ewing, Edvin Johansson och Oliver Thörnqvist - och lika många spelare från degraderade division 5-laget Storebro IF. Det rör sig om Isac Green, Nimrod Kibrom, Ahmed Ibrahim.

Övriga provspelare var Alex Gunnarsson (Frödinge/Brantestad), Fabian Borén (Horn/ Hycklinge) och Max Karlsson (Vimmerby IF).

– Tyvärr blev det en del återbud på grund av sjukdom och jobb, men det var flera som imponerade. Inte minst Max Karlsson, Isac Green och Alex Gunnarsson, säger Simon Henriksson.

Hur ser du på era chanser att värva någon eller några av provspelarna?

– Det är alltid svårt att spekulera i dessa tider. Det är spelarnas månader som ligger framför oss och mycket ligger i deras händer. Jag ska fortsätta hålla kontakten med dessa och andra spelare också framöver. Vi är jätteintresserade av flera av dem, så jag har gott hopp, säger Simon Henriksson.

Så går arbetet med ledarstaben

Vad som händer med gångna säsongens ledarstab till 2024 är osäkert. David Henriksson, Björn Stridh och Michael Milton ledde laget till en sjundeplats i division 5.

– Det ser lovande ut. Vi har en förhoppning om att ledarsidan ska se rätt likartad ut kommande säsong. Diskussioner är igång och vi hoppas ha en lösning på plats hyfsat i närtid.

Finns det någon spelare som lämnar?

– Martin Larsson Didi har aviserat att han ska spela i sin moderklubb (Horn/Hycklinge IF) 2024. Det går att ha förståelse för det och vi har en bra dialog vi två. Han är alltid välkommen tillbaka. I övrigt har ingen deklararerat att man lämnar ännu. Vad som händer med lånen från Gullringen beror förstås på hur det samarbetet ser ut nästa år. Vi har bra dialoger mellan klubbarna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt