Annons:

Mikroskopisk chans att ta kvalplatsen – så ser Ohlsson på sin tränarframtid

Ted Åström Åberg missar matchen mot seriesuveränen Hvetlanda GIF och Daniel Ohlsson vill se en helgjuten insats från sitt manskap. Foto: Ossian Mathiasson

Mikroskopisk chans att ta kvalplatsen – så ser Ohlsson på sin tränarframtid

Gullringens GoIF har en pytteliten chans att ta kvalplatsen till division 3 om allt går deras väg i de tre sista omgångarna. I så fall måste det bli tre poäng mot serieledaren Hvetlanda GIF. 
– I en sådan match har vi allt att vinna, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Annons:

Gullringen har blandat och gett under denna speciella division 4-säsong. Efter två raka förluster, först 0–1 mot Tenhult och sedan 2–4 mot Myresjö/Vetlanda, kommer man med största sannolikhet inte nå kvalplatsen till division 3. 

Gullringen måste besegra Hvetlanda, Vimmerby och Tranås samtidigt som alla andra topplag fallerar fullständigt i slutomgångarna. De har sju poäng upp till Myresjö/Vetlanda med nio poäng kvar att spela om och då ska de ta sig förbi Stensjön och Vimmerby också. 

"Skulle vara helt bedrövligt"

I kväll kommer seriesuveränen Hvetlanda GIF, som har vunnit alla åtta matcher och har 36–5 i målskillnad, på besök till Gullemon. 

– Alla räknar med att Hvetlanda ska vinna så vi ska gå ut och göra en helhjärtad insats. Efter senaste förlusten mot Myresjö har vi ett ansvar gentemot oss själva och övriga föreningar i serien. Vi får inte ha halvtaskig inställning och torska med 0–10, det skulle vara helt bedrövligt. Jag hoppas att alla är vinnarskallar, jag vill vinna allt som jag ställer upp i. Jag hoppas att vi kan trigga igång grabbarna ordentligt, säger Daniel Ohlsson. 

Ohlsson har varit huvudtränare för Gullringen under de tre senaste säsongerna. Om det blir en fortsättning eller inte avgörs efter säsongens slut. 

– Vi har inte sagt något om det. Vi kommer ta en diskussion efter sista matchen, då får man se vad som händer.

Hur ser du själv på en fortsättning i Gullringen?

– Det är en förening som jag tycker jättebra om, fantastiskt bra på alla sätt och vis. Jag stänger inga dörrar för en fortsättning men vi får se. Jag vill prata med dem och ge min syn på saker och ting samtidigt som jag får höra vad de har för syn. 

Osäkert läge i truppen

Ola Lindblom är varningsavstängd, Haris Dreco jobbar och Martin Johansson skadade sig i senaste matchen. På fredagsmorgonen kom beskedet att Ted Åström Åberg, som dras med skadebekymmer, inte kommer till spel.

Erik Lindblad, Sebastian Swartz, Jesper Wärnehall och Rasmus Stahlin är tillbaka i truppen. Bell Maneetup är redo för spel efter den smäll han fick mot foten i senaste matchen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt