Annons:

SM-guldet kan stärka Dackarna – ”Adrenalinet flödade”

Jacob Thorssell tog ett överraskande SM-guld i helgen. Foto: Ossian Mathiasson

SM-guldet kan stärka Dackarna – ”Adrenalinet flödade”

26-årige Jacob Thorssell hade en blytung start på säsongen – men nu har vinden vänt och i helgen tog han karriärens första SM-guld.
– Det går inte att beskriva känslan, säger han.

Annons:

Åtvidabergssonen Jacob Thorssell fick ingen flygande start på säsongen. Att han skulle vinna SM i juli var det nog få som trodde i maj, men i helgen gav Thorsell svar på tal och tog sitt första individuella SM-guld.

– Det känns skitkul. Jag åkte inte jättebra i grundomgången, det kändes lite sådär och jag kände inte att jag kunde ändra så mycket på cykeln. Jag saknade det lite extra. I sista chansen-heatet var jag tvungen att tagga till och när jag vann det kände jag att jag hade stor chans att vinna finalen. Det var ganska lite tid emellan så jag hann inte tänka så mycket och det var nog bra.

"Går inte beskriva"

I finalen var Thorssell starkast.

– Det var jäkligt skönt, det går inte beskriva riktigt. Det var mycket känslor och adrenalinet bara flödade. Många har ringt och smsat och det är alltid roligt. Det blir en mental boost och det ska bli jäkligt kul att få köra GP i Målilla, även om det kommer bli jäkligt tufft.

I morgon jagar Dackarna sin sjunde raka seger i Elitserien.

– Det känns bra tycker jag. Jag hoppas att jag lyfter mig i Elitserien också, men det är en ny tävling, det är små marginaler och det blir tufft som vanligt. Alla i laget har bra form. Oliver är tyvärr skadad, men jag tror att vi kan slå Lejonen i morgon.

"Jättekul för honom"

Lagledaren Peter Karlsson hoppas att Dackarna ska kunna dra nytta av Thorssells framgång.  

– Jag är övertygad om att han kommer fortsätta åka bra och att han kommer vara en bidragande orsak för oss. Nu när Berntzon är skadad behöver vi poäng från Thorssell och det är jättekul för honom att han fick vinna SM.

Hur ser du på hans prestation?

– Det var en skräll måste man säga. Jag sa till Jacob att realistiskt är att nå pallen och det hade han som mål och det gjorde han ju… Nu fick han ställa sig högst upp, det är jäkligt bra gjort. Han har haft bra form ända sedan reservplatsen i Kumla och åkt riktigt starkt.

Vad är största skillnaden jämfört med början av säsongen?

– Det handlar om smådetaljer, han började säsongen med ett armbrott och formen var inte övertygande. Han var nog rätt konfunderad själv, för han kan mycket mer än vad han visade i början av säsongen. Han gjorde små förändringar med sitt material och sedan lossnade det rejält.

 Kling får chansen

Oliver Berntzon, som åkte på en fraktur i handen i derbyt mot Västervik, ska göra en ny magnetröntgen den 10 augusti och är tillbaka tidigast i bortamatchen mot Piraterna den 13 augusti.

– Det är tur i oturen, det kunde ha blivit värre, men det är förstås tråkigt för Oliver, han har kört stabilt hela säsongen, säger ”PK”.

I Berntzons frånvaro får Joel Kling chansen i morgon.

– Han har haft Lejonen som hemmabana och ska kunna matcha motståndet i reservheaten.

Dackarna har uppvisat en hysterisk form och står på sex raka segrar.

– Då kan man inte känna att det är dåligt, men alla måste bidra och leverera. Klarar vi det ska vi få med oss någon poäng. Vi har bonuspoängen inom räckhåll, men går för att vinna. Lejonen hängde med oss bra hemma och det blir nog en jämn match.  

Dackarna vann hemmamatchen i maj med 48-42.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt