Annons:

Djursdala föll stort mot seriesegraren – tvingas till ovisst kval

Djursdala SK föll mot IFK Oskarshamn och får kvala för att hänga sig kvar i division 5. Foto: Ossian Mathiasson

Djursdala föll stort mot seriesegraren – tvingas till ovisst kval

Djursdala SK var utan chans mot seriesuveränen IFK Oskarshamn och tvingas kvala för att stanna i division 5.
– Vi har inte haft kvalitén i de viktigaste matcherna för att ta poängen som vi behöver, säger tränaren Emil Eklund. 

Annons:

Djursdala kan se tillbaka på en jobbig säsong i division 5 och säsongen är inte över. Djursdala kunde ha åkt ner i division 6 om Boston hade vunnit mot HM IS och tagit in en massa mål på DSK. 

I och med att DSK föll med 1–8 mot seriesuveränen IFK Oskarshamn och Boston förlorade med 1–6 blir det negativt kval med start nästa helg. 

– Vi var införstådda med att vi skulle möta seriens absolut bästa lag så vi åkte ner dit för att göra vårt bästa. Vi visste att vi hade några mål till godo och jag tycker att vi gör vår bästa match som lag trots att det blir förlust med 1–8, säger tränaren Emil Eklund. 

Får kvala för att hänga kvar

Oskarshamn gick ifrån till 5–0 i halvtid efter tre mål av Sonny Karlsson, som har ett förflutet i superettan och inledde årets säsong i Västerviks FF. Samme Karlsson gjorde ytterligare två mål i andra halvlek och segern skrevs till 8–1. Daniel ”Bränna” Gustafsson tröstmålade för DSK, ett nickmål som betydde 5–1. 

– Jag är nöjd med insatsen, alla krigade och kämpade hårt. Sedan är Oskarshamn så pass duktiga att det inte går att försvara sig mot dem vissa stunder. Sju av åtta mål är kanonmål men vi lägger oss inte ner och dör, säger Eklund. 

Nu väntar alltså negativt kval för att hålla sig kvar för DSK och Emil Eklund vet inte hur upplägget blir eller vilka lag som står på andra sidan. 

– Vi riktar in oss på den kommande kvalserien. Inställningen och attityden tar vi med oss och spelar vi likadant i kvalet så kommer vi ha goda chanser till att hålla oss kvar. Det är aldrig kul med negativt kval. 

Eklund plussade för hela lagets insats mot IFK Oskarshamn.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt