Annons:

Efter säkrade Allettanplatsen:

Anton Carlsson noterades för två assist i segermatchen mot Alvesta SK. Foto: Arkivbild

Efter säkrade Allettanplatsen: "Haft fokus på det här"

Efter misslyckandet förra säsongen är Vimmerby Hockey åter ett Allettanlag. Platsen säkrades när Alvesta SK bortabesegrades med 3-2.
– Vi vill möta bättre lag och i Allettan är det tufft motstånd varje kväll. Det är något vi strävat efter, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Annons:

Ifjol gick inte mycket Vimmerby Hockeys väg i grundserien. Laget radade upp förluster och missade Allettan. Ändå blev det en stark säsong i slutändan, där man hotade Nybro Vikings i den femte och avgörande matchen i kampen om en plats i kvalserien. 

Den här säsongen blir det Allettan. Det står klart redan med tre omgångar kvar av grundserien. VH säkrade platsen i bortamatchen mot Alvesta, som vanns med 3-2. 

– Nu är det matematiskt klart, så det är givet att det är skönt. Vi kan lägga upp det lite annorlunda kommande dagar, även om vi såklart kommer ha fokus på nästa match. Men det går att fokusera lite mer på fysen exempelvis, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Inför säsongen var Vimmerbycoachen tydlig med att Allettan var ett av delmålen. 

– Vi vill möta bättre lag och i Allettan är det tuffare motstånd varje kväll. Det är något vi strävar efter, att ha de bästa scenarierna och spela de bästa matcherna. Fortsättningsserien kan vara bra på sitt sätt för att bygga självförtroende, men målet är självklart att ta sig till Allettan och det har vi haft fokus på. 

"Slarvig situation"

Vägen dit var inte helt spikrak ikväll. I 2-1-ledning, med tydlig dominans, åkte Oskar Lindgren och Eddie Levin ut i samma situation. Alvesta kunde i fem mot tre-spelet utjämna till 2-2. 

– Jag är förbannad på den sits vi sätter oss i.

Hur ser du på situationen?

– Jag ser inte Oskars situation där i hörnet, men jag tycker Eddies var konstig. Det är två som håller i varandra, men oavsett det så är det en slarvig situation att sätta sig i. Jag hoppas att vi kan ta lärdom av det, för det är sånt som kostar matcher. 

Studsade tillbaka direkt

Den här gången kostade det dock inte matchen. Inte långt senare kunde Adam Petersson göra 3-2 och VH fick med sig alla tre poäng hem. 

– Klart det var otroligt skönt att vi kunde studsa tillbaka. Det är skönt att vinna en tuff bortamatch som det här är. Jag är glad att vi lyckas göra ett mål i slutet där och att vi får med oss segern.  

Vad tycker du överlag om insatsen?

– Första är bra från vårt håll. Vi gör mål i PP, har kontroll på spelet även om det är rätt tillknäppt. I andra blir det lite mycket nordsyd och vi får inte de långa anfall vi vill ha. I tredje tycker jag att vi spelar bra fram till den här situationen och har hyfsad koll på det. Scott (Hector) kommer upp och räddar oss när det behövs. Det var slarvigt att hamna i den här sitsen, men starkt av oss att återta ledningen så snabbt.

Både förstakedjan och Isac Anderssons kedja berömdes lite extra. 

– Första var bra, skapade mycket och spelade stabilt. Det gjorde Isacs kedja också. Scott kommer upp och räddar oss ibland med. Det var en stabil bortamatch. Det här är en kall och liten lada att komma till. Man märker att de är starka hemma. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt