Annons:

ALV:s vd om risken att andra företag går under:

Joacim Johansson säger att han är införstådd med att det här kan få konsekvenser.

ALV:s vd om risken att andra företag går under: "Redan märkt av konsekvenser"

Astrid Lindgrens Värld är ångloket i Vimmerby kommun. Nu skjuter parken fram sin öppning tills vidare på grund av covid-19.
– Vi har, sagt med all ödmjukhet, full förståelse för vilken påverkan vi har, säger vd:n Joacim Johansson.

Annons:

En stor mängd företag inte bara inom besök-, hotell- och restaurangnäringen är beroende av Astrid Lindgrens Värld. För dessa får det förstås effekter när ALV inte kan öppna som planerat den 15 maj. 

– Vi har, sagt med all ödmjukhet, full förståelse för vilken påverkan vi har på andra och vilket antal gäster vi attraherar till staden. Men i det här läget måste vi ta ansvar för det enskilda företaget Astrid Lindgren AB. Det är jag tillsatt av styrelsen för att göra. Jag ska se till att det här överlever, växer och blomstrar. Nu behöver vi vidta åtgärder som vi tidigare varit förskonade från. Redan för två veckor sedan började kollegor i branschen att skjuta på sin öppning och vi var tvungna att ta den här ställningen nu, säger vd:n Joacim Johansson.

– Vi har försökt att skjuta på det här beskedet så länge som möjligt, både för vår egen del för hur det drabbar andra förstås, säger marknads- och försäljningschefen Lena Möller.

"Kommer påverka"

Kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll är informerad om situationen, säger Joacim Johansson.

– Vi vill samtidigt tydligt signalera att så fort vi kan öppna gör vi det. Vi går för fullt och går för att öppna så snart det bara går. Men det är också en balansgång i hur mycket man kan gasa och bromsa. 

Känner ni någon oro för att företag som kanske inte har så stora marginaler påverkas av det här och kanske inte klarar en längre tid och att det får effekter för er?

– Det märker vi av och det kommer påverka oss om det blir så. Utifrån hur det är i landet totalt med försäljning och konsumtion så märks det av. Vi har licenstillverkare till produkter vi säljer kopplade till Astrid Lindgren, som känner av det i sin försäljning och några av dessa sitter redan i utmaningar. Det har redan blivit konsekvenser för våra samarbetspartners inom både boendeanläggningar och produkttilverkare. Våra samarbetspartners är väldigt viktiga för oss.

Ifjol spräckte ALV drömgränsen på en halv miljon besökare i parken i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt