Annons:

Glennfalk om kritiken mot direktören: ”Hade fullt förtroende”

Före detta kommunalrådet Micael Glennfalk (M) hade fullt förtroende för Susanne Korduner under sin tid som ordförande. Foto: Jakob Karlsson

Glennfalk om kritiken mot direktören: ”Hade fullt förtroende”

På ett och ett halvt år har 19 medarbetare slutat på Itsam – och enligt Corren finns det en utbredd kritik mot förbundsdirektören Susanne Korduner.
Micael Glennfalk ledde Itsams direktion fram till årsskiftet.
– Så länge jag var ordförande uttryckte direktionen fullt förtroende för Susanne, säger Micael Glennfalk.

Annons:

Glennfalk var ordförande i Itsam under 2015 och 2016. I veckan avslöjade Corren att 19 medarbetare slutat på Itsam under de senaste 18 månaderna.

Enligt tidningen ska det också finnas ett utbrett missnöje mot förbundsdirektören Susanne Korduner.

– Vi har haft ledningsmöte i dag (läs: i onsdags) och vi har lagt upp en plan för hur vi ska arbeta framöver. Jag förstår att personalen kan känna irritation och självklart tar jag till mig av den kritiken, för det ska man göra, sa Korduner själv till tidningen.

 "Diskuteras alltid"

Dagens Vimmerby har sökt Itsams nya ordförande Elisabeth Edlund utan att lyckas. Enligt Glennfalk hade direktionen fullt förtroende för Korduner under hans tid som ordförande.

– Förvaltningschefer diskuteras alltid, men jag har alltid jobbat enligt devisen att jag har fullt förtroende tills den dag då jag inte har något förtroende. Jag tror inte på att underminera förvaltningschefer med ständiga ifrågasättanden, utan var och en ska få jobba under fullt förtroende fram tills man får gå. Så har jag jobbat i näringslivet, så är det i idrotten och så tycker jag att det kan vara i offentlig sektor också.

 "Låter ganska mycket"

Enligt Glennfalk gick många av de som slutat till konkurrenter.

– De gick till Vökby eller till Albertos (Necovski, som sparkades från Itsam 2013) företag, Det är naturligt att de som slutar försöker värva över gamla arbetskamrater och offentliga sektor har svårt att bjuda emot. Jag tror inte att det beror på missnöje utan att man får en högre lön.

Itsam har drygt 40 medarbetare och i stort sett alla som lämnat har ersatts med nya personer.

– Det låter ganska mycket, men IT är ett kompetensområde som har stor omsättning och det är svårt att få löneförhöjning utan att byta jobb. Det har varit väldigt turbulent, men både vice vd och vd har slutat på Itsam och värvat med sig folk. Det har betydelse. Sedan finns det säkert de som slutar för att de inte gillar ledningen eller andra skäl.

"Lyft verksamheten" 

Som ordförande mottog inte Glennfalk någon kritik om förbundsdirektören från facket.

– Jag har inte fått de signalerna. Det är ingen som uppvaktat mig med missnöje under mina två år som ordförande. Åtvidabergs personaldirektör är Itsams HR-chef och de har inte ringt mig någon gång och sagt att det finns kritik. Personligen har jag inga klagomål mot Susanne. Hon har en bra record under de år som hon varit och tillsammans med direktionen har hon lyft upp verksamheten. Jag har varit tveksam till Itsams arbete med Vimmerby Fiber, men det har inte hon med att göra.

Har direktionen riktat någon kritik mot Korduners ledarskap?

– Det har varit diskussioner om saker som varit rätt eller fel, men det har inte föranlett någon protokollsanteckning. 

Fotnot: I den ursprungliga versionen av den här artikeln stod det att Glennfalk var ordförande mellan 2014-2015. Den uppgiften har nu korrigerats. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt