Annons:

Högberg om kollot: ”Det är absolut ingen nedläggning”

Arg på Centerpartiet – igen. Peter Högberg (S) vill lägga mindre pengar på buss och mer på kollo. Foto: Simon Henriksson

Högberg om kollot: ”Det är absolut ingen nedläggning”

Peter Högberg kommenterar nu uppgifterna om det nedlagda Stjärnevikskollot för första gången. – Det vi tagit beslut om är att lägga mindre pengar på bussresor och mer på kolloverksamhet, säger han.

Annons:

Under flera veckor varje sommar har kommunens ungdomar haft möjlighet att gå på kollo vid Stjärneviksbadet. I ett utspel i förmiddags hävdade Lars Sandberg (C), ersättare i kultur- och fritidsnämnden, att nämnden beslutat att Stjärnevikskollot läggs ned.

Peter Högberg, ordförande i nämnden, har en helt annan syn på beslutet:

– Vimmerby kommun kommer att ha kolloverksamhet framöver också. Grejen är att vi vill nå ännu fler ungdomar och lägga mindre pengar på bussresor. Det har visat sig att en stor del av de som finns på Stjärnevik är inskrivna på fritids och då kan fritids göra en del också. En stor del av de 100 000 som har diskuteras läggs på att betala bussresor, vi vill ha mer kollo för de pengarna i stället.

”Inget sparbeting”

Högberg menar att majoriteten vill utveckla kolloverksamheten.

– Vi vill få mer variation. I Stjärnevik har Södra Vi IF gjort ett fantastiskt jobb. Är fler föreningar intresserade? Vi vill bredda och få in fler aktörer. Det här är ingen nedläggning och inget sparbeting.

Kommer det finnas verksamhet i Stjärnevik nästa år också?

– Det hoppas jag, men jag vet inte om det kommer vara i samma omfattning.

Hur ser du på Lars Sandbergs utspel?

– Det är otroligt olyckligt. Nu blir det en sanning i media trots att det inte finns ett uns av sanning i det. Vår tanke är precis den motsatta som Sandberg skriker ut i media. Sandberg har inte heller något belägg för att de som inte kan simma går på kollot. Jag oroas också av att simkunnigheten sjunker, men Gullringens simhall har kommunalt bidrag för att bedriva kommunens och skolornas simundervisning. Det är helt uppåt väggarna att dra slutsatser om att simkunnigheten har ett samband med kollot, som Sandberg gör.  

”Blir förbannad”

Beslutet i nämnden hade två att-satser:

  • Föreningen ska ges möjlighet att ansöka om pengar för aktiviteter under sommarlovet.
  • Ungdomar ska själva kunna söka pengar för att anordna aktiviteter.

– Jag kan säga att Centern var med på beslutet i nämnden. Ingen var emot förslaget. Det var bara Lars Sandberg som ville ha en protokollsanteckning. Lisbeth (Karlsson, centerpartistisk oppositionssamordnare) var med på beslutet, men har sedan blivit ombedd att ställa sig bakom protokollsanteckningen. Återigen är det mycket svårt att ha med Centern att göra. Det går inte veta vad de tycker från den ena sekunden till den andra. 

Vad beror det på?

– Det undrar jag också. De borde titta över sin interna demokrati. Det verkar inte som att det är förberedda när de kommer till nämnden och de har inte diskuterat vad de tycker i de olika frågorna. Följden blir att det är väldigt svårt att nå överenskommelser.

Hur reagerar du på det?

– Jag blir förbannad och jag tycker att jag ett antal gånger har försökt samverka med Centern. Vi tar ett enigt beslut och dagen efter läser man i media att Centern ändrat sig. Ska jag fortsätta att sträcka ut min hand och få en smäll på fingrarna varje gång eller ska vi i majoriteten köra vårt eget race? Då framstår vi som buffliga. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt