Annons:

Kollo-beslutet: Så ska pengarna användas

Peter Högberg (S) och Lars Sandberg (C) har helt olika syn på kultur- och fritidsnämndens beslut om kolloverksamheten. Dagens Vimmerby har gått igenom skrivelsen.

Annons:

Lars Sandberg hävdar att Stjärnevikskollot läggs ned.

Peter Högberg hävdar att kolloverksamheten varken läggs ned eller skärs ned.

På sätt och vis har båda politikerna rätt.

Kommunen kommer även nästa år att lägga 100 000 kronor på kolloverksamheten, men Stjärnevikskollot kommer inte att finnas kvar i sin nuvarande form.

Kollot har riktat sig mot barn som är mellan sju-tio år. Kollot var öppet tre veckor ifjol och det sammanlagda antalet veckor som alla barn gick på kollot var 486 veckor. Men antalet barn är klart färre än så, eftersom många går på kollot alla tre veckor.

324 av de 486 kolloveckorna gicks av barn som också var inskrivna på barn- och utbildningsnämndens fritidsverksamhet. Kultur- och fritidsnämndens beslut innebär att BUN:s fritidsverksamhet övertar det hela ansvaret för barn mellan sju-tio år.

Pengarna som KoF sparar, 100 000 kronor, ska i stället användas till kolloverksamhet för ungdomar mellan 10-19 år, där föreningar och ungdomar själva får ansöka om medel för verksamheter. I handlingen skriver förvaltningen att ”målet är att få så mycket aktiviteter som möjligt för så många som möjligt”.  

Nettokostnaden för Stjärnevikskollot låg på 120 534 kronor ifjol. 93 000 av dem lades på resekostnader. I budgeten 2016 är resekostnadernas budget reducerad till 45 000 kronor. Kolloverksamhetens nettobudget ligger på 100 000 kronor under 2016. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt