Annons:

Högberg: ”Det ska ske en dialog med Södra Vi framöver”

Peter Högberg anser sig inte ha lagt ned Stjärnevikskollot. Foto: Simon Henriksson

Högberg: ”Det ska ske en dialog med Södra Vi framöver”

Medarrangören Södra Vi IF fick läsa om nedläggningen av Stjärnevikskollot i media. Peter Högberg är kritisk mot mediarapporteringen. – Hade det varit så att vi hade stängt kollot så hade vi förstås pratat med Södra Vi, säger han.

Annons:

Såhär står det i beslutet som kultur- och fritidsnämnden fattade förra måndagen: ”Avvecklas kollot i sin nuvarande form frigörs resurser både genom arbetstid och genom pengar” samt ”pengar omfördelas från nuvarande kolloverksamhet till denna utvecklade sommarverksamhet”.

Södra Vi IF har arrangerat det berörda kollot tillsammans med kommunen under många år – men den ideella idrottsföreningen fick ingen information om att kommunen planerar att dra in de resurser som läggs på Stjärnevikskollot.

Ordföranden Peter Högberg anser att Södra Vi IF fått tillräcklig information – och att kommunen inte alls stänger kollot.

– Hade det varit så att vi stänger kollot så hade vi givetvis pratat med Södra Vi IF, men vi har inte tagit beslut om att stänga kollot. Vi har tagit beslut om att utveckla kolloverksamheten.

Ni tar ju bort resurserna från kollot?

– Vi har väldigt små resurser för personal och vi vill se om någon annan vill göra det. Många av våra fritidsledares tid läggs på planering och vi vill istället ha mer verksamhet. Vi vill lägga mindre pengar på buss och nå fler ungdomar under en större del av sommaren.

Då tar ni bort kollots resurser.

– Vi vill utreda hur vi kan nå fler ungdomar. Nu ser vi att en stor del av Kultur- och fritidsnämndens pengar går till bussar. Då vill vi veta om vi kan lösa det på ett annat sätt och ha fler kollo. Det kan aldrig vara fel att se över en verksamhet, hur fantastiskt den än fungerat.

Tycker du att dialogen med Södra Vi IF varit tillräcklig?

– Jag vet inte vilken dialog tjänstemännen har haft med Södra Vi, men jag har sagt att det ska ske en dialog.

Har du haft någon diskussion med Södra Vi IF?

– Jag har inte haft någon diskussion med någon om kollo. Vi har tagit ett inriktningsbeslut för att nå fler ungdomar. Sedan gick ett parti, som röstade för förslaget, ut i media och sa att Stjärnevikskollot stängs. Det är inte sant. Hade vi vetat att det här rabaldret skulle uppstå hade vi förstås pratat med Södra Vi.

I en artikel på Dagens Vimmerby sa Södra Vi IF:s ordförande Håkan Danielsson att föreningen gärna fortsätter med kolloverksamheten vid Juttern.

– Det tycker jag är jättebra. Vi vill gärna ha en dialog där. Det kanske finns fler föreningar som vill hjälpa till?  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt