Annons:

ÅTTONDE PBA-TITELN FÖR VIMMERBYSONEN – VANN STORT BELOPP

Det blev den åttonde PBA-titeln för Jesper Svensson på lördagen. Foto: Swebowl/Arkiv

ÅTTONDE PBA-TITELN FÖR VIMMERBYSONEN – VANN STORT BELOPP

Det blev den åttonde PBA-titeln för Jesper Svensson på lördagen. Vimmerbysonen vann världstourtävlingen i Thailand och tog därmed sin åttonde proffstitel.
– Det betyder mängder, säger han.

Annons:

Jesper Svensson fick en sanslös start på finalsteg fyra. Han började med 289, 300, 290 och vann passet, över sex serier, med överlägsna 317 poäng. 

Varför det gick så bra vet han inte.

– Jag spelade bra, matchade upp väl med klot och så vidare, säger Jesper Svensson efter segern i Bangkok till Swebowl.se.

Den imponerande insatsen gjorde att 24-åringen från Vimmerby fick vänta tills amerikanen Sean Rash slagit ut sin landsman Ryan Ciminelli. 

– Jag hade en uppgift idag. Det var att avsluta det jag hade börjat tidigare under dagen. Jag skulle ta vara på mina slag och se till att min serie skulle bli svårslagen, säger Jesper Svensson.

Vann 320 000

Jesper Svensson vann finalen klart och inkasserade därmed 320 000 svenska kronor. Det var samtidigt hans åttonde PBA-titel.

– Med alla omoljningar så blev banorna mycket svårare och 211 visade sig vara nog. Ganska mycket lättnad. Den senaste 1,5 åren har varit ganska mediokert tycker jag, och man börjar tvivla på sig själv. Men idag bevisade jag för mig själv att jag aldrig någonsin ska tvivla på min kapacitet. Det känns skönt, såklart, att jag lyckades avsluta det som började så bra i morse, säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson vann samma tävling 2016 och gick till final året efter.

– Uppenbarligen är det något. Kanske tillfälligheter, kanske inte, säger Jesper Svensson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt