Annons:

Nu övergår kommunen till digitala trygghetslarm

Nu går Vimmerby kommun över till digitala trygghetslarm. Foto: Vimmerby kommun

Nu övergår kommunen till digitala trygghetslarm

Vimmerby kommun går nu över till digitala trygghetslarm. I kommunen berörs 400 äldre och personer med funktionsnedsättning.

Annons:

Kommunen kommer att börja med att byta ut larmen hos personer som bor på platser där det aviserats att kopparnätet ska stängas ner. Förändringen planeras att vara helt genomförd för alla under juni 2018.

"Alla personer som har trygghetslarm får skriftlig information. Larmansvariga inom hemtjänsten kommer och byter ut utrustningen till det nya digitala trygghetslarmet", skriver kommunen i ett pressmeddelande.

För den som har trygghetslarm ska det inte innebära någon skillnad. Inte heller ska kostnaden för att ha ett trygghetslarm ändras under 2018.

"De analoga trygghetslarm som Vimmerby kommun ännu använder kräver fast telefoni med abonnemang från Telia för driftssäkerheten. Allt fler hushåll har bara ett mobilabonnemang eller telefon via datanätet (IP-telefoni). De fasta telefonnäten i Sverige minskar också och alla kommer inte att kunna ha fast telefon. Därmed är de analoga larmen omoderna. Skiftet till digitala trygghetslarm pågår i hela Sverige. De digitala trygghetslarmen är ännu säkrare för de personer som har larm och i själva larmdosan finns allt som behövs för att larmet ska fungera. Den som har trygghetslarm behöver inte längre ha ett telefonabonnemang för att ha trygghetslarm", anger kommunen som förklaring till ändringen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt