Annons:

Oppositionsrådet:

Niklas Gustafsson (M) tycker att majoriteten tar åt sig äran för hans förslag.

Oppositionsrådet: "Majoriteten tar åt sig äran"

Av de miljoner som socialnämnden fördelat 2023 läggs 250 000 kronor på att komplettera trygghetslarm med brandvarnare. Men majoriteten är inte sanningsenlig, anser oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M).

Annons:

Vid den pressträff i förra veckan, som mer kom att handla om att socialnämnden ska hitta 19 miljoner kronor, fördelades de elva miljoner kronor som nämnden fått att fördela i årets budget. 

250 000 kronor av dessa läggs på att komplettera trygghetslarmen med brandvarnare. 

– Det är något vi har diskuterat hela vintern, ända sedan den tragiska branden i centrala Vimmerby, säger Lars Sandberg (C), vice ordförande i nämnden.

Det han syftade på var den otäcka branden där en kvinna i 75-årsåldern avled i en brand dagarna före jul. Oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M) författade tidigare i våras en motion i ärendet. 

– Då fick jag muntligen till mig att det var alldeles för dyrt och i princip omöjligt att genomföra, så det är ingen bild jag delar att man från majoritetens sida har diskuterat det hela vintern. Majoriteten tar åt sig äran för vad vi i opposition kommer med och det är verkligen min bild. Det var först efter att motionen kom in som det här blev aktuellt. Innan jag skrev min motion hördes inget alls om frågan så det är tråkigt att man tar åt sig äran för en bra idé som de själva inte drivit, säger han. 

Vad tänker du om att trygghetslarmen nu ska kompletteras med brandvarnare?

– Det är jättepositivt och kommer vara en stor hjälp och trygghet för de mest utsatta i samhället. De ska kunna känna sig säkra även om det börjar brinna och jag tror att det här kommer betyda mycket både för dem och för deras anhöriga.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt