Annons:

Gustafsson (M):

Niklas Gustafsson (M) säger att Eric Krönmark var en skicklig politiker. Foto: Simon Henriksson

Gustafsson (M): "En mycket skicklig politiker"

Den tidigare försvarsministern Eric Krönmark, född i Södra Vi, har avlidit vid en ålder av 92 år. Han avled tidigare i januari.
– Det var en mycket framstående moderat politiker, säger lokale partitoppen Niklas Gustafsson.

Annons:

Eric Krönmark var lantbrukare i Näfstad strax utanför Södra Vi, men gjorde också en enorm politisk karriär. Han var förbundsordförande för Högerns ungdomsförbund och riksdagsledamot i drygt 15 år. 

I två omgångar var dessutom Eric Krönmark försvarsminister mellan åren 1976-1978 och 1979-1981. Krönmark blev senare landshövding i Kalmar län i 15 år. 

Den 12 januari avled Eric Krönmark i Södra Vi.

– Det var en framstående moderat politiker och våra tankar är givetvis med hans familj, säger Niklas Gustafsson, lokal M-topp i Vimmerby kommun. 

Hur minns du honom?

– Jag är lite för ung för att minnas, men jag har läst mig till en del och han har haft stor betydelse för partiet. Han var en skicklig politiker. 

Fick träffa honom

Politiskt har Eric Krönmark inte varit engagerad på många år, men Niklas Gustafsson träffade honom i sitt tidigare arbete.

– Jag hade kontakt med honom då och har både träffat och pratat med honom. Vi hade Moderaterna gemensamt, men de senaste åren har vi inte haft någon kontakt så. Han har inte varit engagerad på det sättet. 

Kommer ni hedra hans minne på något sätt?

– Vi har inte hunnit prata om det, men någonting gör vi säkerligen. Exakt vad vet jag inte, men vi kommer hedra honom.

Eric Krönmark blev 92 år gammal.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt