Annons:

Sista mötet för fibergruppen i morgon

Peter Högberg (S) är ordförande i den fiberberedning som upplöses i morgon. Foto: Simon Henriksson

Sista mötet för fibergruppen i morgon

Fiberprojektet får hård kritik från flera håll. I morgon hålla det sista mötet med fiberberedningen. Framöver övertas ansvaret av styrelsen i nydöpta bolaget Vimmerby Fiber AB. – Ansvaret för fiberprojektet kommer att läggas på styrelseledamöterna, säger fibergruppens ordförande Peter Högberg (S).

Annons:

Kommunfullmäktige har fattat beslut om att döpa om Vimmerby Industrifastigheter AB till Vimmerby Fiber AB. Snart flyttas ansvaret för kommunens fiberprojektet operativa del över till styrelseledamöterna i bolaget.

I morgon hålls det sista mötet i fiberberedningen, där Peter Högberg (S) är ordförande och Micael Glennfalk (M) och Erik Paulsson (C) sitter som ledamöter. Deras uppdrag i fiberprojektet väntas alltså avslutas i morgon. 

– I sak påverkar det inte projektet, men det här är också vad fiberberedningen önskat. Vad som händer framöver är upp till styrelseledamöterna i det bolaget.

I styrelsen för Vimmerby Fiber AB sitter Helen Nilsson (S) och Tomas Peterson (M). Ingela Nilsson Nachtweij (C) har hoppat av.

– Vilka som ska sitta där får kommunstyrelsen bedöma. Jag har sagt att jag ska lägga mer tid på landstinget framöver. Vi i fiberberedningen har inte lyckats och vi får ta på oss det.

Hur ska Vimmerby Fiber AB fungera?

– Det ska vi diskutera i morgon.

Ska Itsam fortsätta utföra projektet?

– Det är min tanke. Det är kommunens experter på området och det vore dumt att inte använda dem.

Hur ser du på Ingela Nilsson Nachtweijs avhopp?

– Det vill jag inte kommentera.

Behöver kommunen anställa personer i företaget?

– Vi har bett Mikael Johansson på Itsam att titta på det.

Har du läst fiberrapporten än?

– Nej.

Ska du göra det?

– Det finns saker där som inte är verifierade. Jag har bett Mikael Johansson att ta fram ett underlag om hur vi går vidare. Vi tänker framåt.

Vad behöver hända framöver?

– Vi behöver få fram uppdelningen på vad som är kommunal infrastruktur och vad som affärsmässig verksamhet. Därefter ska vi se hur vi kan göra. Fiberföretaget får ta tag i de frågorna. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt